Βανδάλισαν το γκράφιτι του πατέρα Αντωνίου της «Κιβωτού» στο Μεσολόγγι επικαιρότητα

Κανέναν απολύτως σεβασμό δεν επέδειξαν κάποιοι ασυνείδητοι κάτοικοι του Μεσολογγίου στο γκράφιτι που έχει τη μορφή του πατρός Αντωνίου Αντωνίου Παπανικολάου, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» σε τοίχο της πόλης. Αγνωστοι το βανδάλισαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας, λίγες μέρες μετά τη δημιουργία του.

Το πρωί της Πέμπτης όσοι πέρασαν από το σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με μία άκρως θλιβερή εικόνα, αφού οι βάνδαλοι είχαν ολοσχερώς καταστρέψει τη δημιουργία του Τρικαλινού καλλιτέχνη Γιώργου Παπαγεωργίου, που υπηρετεί στην πόλη του Μεσολογγίου και ανέλαβε το εν λόγω έργο.

Το δημιούργημα αυτό φιλοτεχνήθηκε εν όψει της υποδοχής του νέου έτους, με μηνύματα ελπίδας, αγάπης, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης.

Βανδάλισαν το γκράφιτι του πατέρα Αντωνίου της «Κιβωτού» στο Μεσολόγγι επικαιρότητα - Εικόνα 2

Μουντζούρες και συνθήματα

Ωστόσο τα μοναδικά μηνύματα που φαίνεται να περνάει η συγκεκριμένη εικόνα πλέον είναι εκείνα του βανδαλισμού και των καταστροφικών ενστίκτων κάποιων ανεγκέφαλων της περιοχής.

Το καλαίσθητο γκράφιτι με τη μορφή του πατρός Αντωνίου, που κοσμούσε τον μέχρι πρότινος άχαρο και γυμνό τοίχο σε κεντρικό δρόμο του Μεσολογγίου, φέρει πλέον πάνω του μουντζούρες και συνθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό, ξεκινώντας την ιερατική του δράση το 1998 σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές στην Αθήνα.

Πηγή: agriniopress

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ