25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου

pets
σκύλος

Γκόλντεν Ριτρίβερ: μία φυλή σκύλων με πολλά προσόντα, τα οποία και δικαιολογούν την υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει σε παγκόσμιο επίπεδο! Φιλικοί και στοργικοί, οι σκύλοι αυτοί θα σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή χάρη στην εντυπωσιακή «χρυσαφένια» τους εμφάνιση, αλλά και την παροιμιώδη τους ευγένεια.

Εξάλλου, λόγω του χαρακτήρα τους, αποτελούν έναν από τους πιο διάσημους οικογενειακούς σκύλους παγκοσμίως.

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 2

Μπορεί οι σκύλοι της φυλής Λαμπραντόρ να αποτελούν τους αδιαμφισβήτητους σταρ της οικογένειας των σκύλων Ριτρίβερ, ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, έρχονται «αντιμέτωποι» με την υπεροχή των Γκόλντεν Ριτρίβερ. Οι ρίζες της «χρυσής» φυλής πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, σε ένα κίτρινο Ριτρίβερ που άκουγε στο όνομα «Nous».

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 3

Ο σκύλος αυτός αγοράστηκε από τον Λόρδο Tweedmouth το 1865 και έπειτα διασταυρώθηκε αρκετές φορές, κυρίως με μία φυλή που σήμερα έχει εξαφανιστεί, τους σκύλους Tweed Water Spaniel.

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 4

Το 1913 δημιουργήθηκε και επίσημα το πρώτο επίσημο club της φυλής Γκόλντεν Ριτρίβερ, χάρη στις δυναμικές ενέργειες της κας. Charlesworth.

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 5

Πρόκειται για στιβαρούς και μυώδεις σκύλους μεσαίου μεγέθους. Το ύψος ενός αρσενικού Γκόλντεν Ριτρίβερ κυμαίνεται από 56 έως 61 εκατοστά, ενώ του θηλυκού από 51 έως 56.

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 6

Όσον αφορά το βάρος τους, στο αρσενικό Γκόλντεν Ριτρίβερ κυμαίνεται από 29 έως 34 κιλά, ενώ στο θηλυκό από 27 έως 32. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 10 έως 12 χρόνια.

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 7

Φυσικά το χαρακτηριστικό που κάνει τους σκύλους της φυλής Γκόλντεν Ριτρίβερ να ξεχωρίζουν, δεν είναι άλλο από το πυκνό και λαμπερό χρυσαφένιο τρίχωμά τους. Σε αυτό, εξάλλου, οφείλουν και το όνομά τους.

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 8

Το πρόσωπό τους είναι φαρδύ και ίσιο, ενώ τα μάτια τους εκπέμπουν φιλικότητα και ευφυία. Ένα ακόμα φυσικό χαρακτηριστικό τους είναι και η υπέροχη φουντωτή τους ουρά!

25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 9 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 10 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 11 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 12 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 13 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 14 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 15 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 16 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 17 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 18 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 19 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 20 25 φορές που τα Γκόλντεν Ριτρίβερ απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου Γκόλντεν Ριτρίβερ - Εικόνα 21

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ