25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά!

Πειραιάς

Το λιμάνι, το Δημοτικό Θέατρο, το Ρολόι, η γειτονιά του Τσίλερ, η Τρούμπα και τα Λεμονάδικα, όπως ήταν τους δύο προηγούμενους αιώνες.

Στο λιμάνι αγκυροβολούσαν κυρίως ψαροκάικα. Η καθέλκυση μεγάλων πλοίων ήταν κοινωνικό γεγονός, που συγκέντρωνε πλήθη κόσμου στις προβλήτες. «Το ρολόι» δεν ήταν εκείνο της Βουγιουκλάκη, στο Πασαλιμάνι, αλλά το άλλο, το εμβληματικό κτίριο του ρολογιού στο λιμάνι. Οι μισοί και βάλε δρόμοι ονομάζονταν «λεωφόροι» και η γειτονιά γύρω από την Πλατεία Αλεξάνδρας λεγόταν Συνοικία Τσίλερ –τόσες ήταν οι επαύλεις που είχε σχεδιάσει εκεί ο δαιμόνιος αρχιτέκτονας.

Ο Πειραιάς του προηγούμενου αιώνα, και του αιώνα πριν από αυτόν, είναι σχεδόν μια άλλη πόλη. Τόσο διαφορετική, που εκπλήσσεσαι όταν αναγνωρίζεις έναν δρόμο, ένα σημείο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα μεγαλοπρεπή κτίρια.

Ελάτε μαζί μας σε μια βόλτα… κάτω στο λιμάνι, των τελών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Η πλατεία Αλεξάνδρας στα τέλη του 19ου αιώνα 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 2 Η λεωφόρος Σωκράτους 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 4 Στο λιμάνι το 1916 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 6 Το λιμάνι (με το κτίριο του ρολογιού δεξιά) το 1900 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 8 Ψάρεμα παραμονή Δεκαπενταύγουστου, Πασαλιμάνι, 14 Αυγούστου 1960 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 10 Τανκς στην πλατεία. Πίσω διακρίνεται το Εθνικό Ωδείο. Πειραιάς 1935 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 12 Στο λιμάνι το 1961 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 14 Η λεωφόρος Χαριλάου Τρικούπη το 1912 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 16 Οι προβλήτες του λιμανιού (με τον Άγιο Διονύσιο δεξιά και το ρολόι στο βάθος) 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 18 Η αγνώριστη πλατεία Αλεξάνδρας 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 20 Υμηττού 13 και Λήμνου 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 22 Στο λιμάνι 25 απίθανες φωτογραφίες από τον παλιό Πειραιά! - Εικόνα 24

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ