Έσωσε τον πατέρα της από ανακοπή χάρη στα μαθήματα ανάνηψης που έκανε στο σχολείο

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες στο Dorset της Μ. Βρετανίας, η οποία θα μπορούσε να έχει τραγικό τέλος, αν δεν παρενέβαινε μια 15χρονη με πολύτιμες γνώσεις CPR (Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη)

Ο λόγος για έναν 45χρονο πατέρα, τον Kevin, η καρδιακή λειτουργία του οποίου σταμάτησε για 30 ολόκληρα λεπτά, κατά την διάρκεια σχολικού μαραθωνίου.

Έσωσε τον πατέρα της από ανακοπή χάρη στα μαθήματα ανάνηψης που έκανε στο σχολείο - Εικόνα 2

«Είπα στην Ali τη στιγμή εκείνη: Νιώθω ένα σφίξιμο στο στή8ος μου. Μου είπε να κουνήσω τα χέρια μου, όμως μερικά δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσα. Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνη τη στιγμή και μετά», λέει ο πατέρας της Ali περιγράφοντας τη στιγμή.

Χάρη στο μάθημα CPR που η Ali είχε κάνει δύο εβδομάδες νωρίτερα στο σχολείο, ήξερε ακριβώς πώς να πράξει την κρίσιμη εκείνη στιγμή.

«Ζήτησα αμέσως βοήθεια από κάποιον που περνούσε εκείνη την ώρα δίπλα μας με το αυτοκίνητο, σταμάτησε και επί 30 ολόκληρα λεπτά με βοηθούσε να κάνω CPR στον μπαμπά μου», εξηγεί η Ali.

Οι δε γιατροί του Νοσοκομείου Bournemouth στο οποίο μεταφέρθηκε ο Kevin, τονίζουν, ότι είναι βέβαιο πως ο Kevin δεν θα είχε σωθεί χωρίς την άμεση παρέμβαση της κόρης του.

Έσωσε τον πατέρα της από ανακοπή χάρη στα μαθήματα ανάνηψης που έκανε στο σχολείο - Εικόνα 3

H Ali δηλώνει ανακουφισμένη που βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Έσωσε τον πατέρα της από ανακοπή χάρη στα μαθήματα ανάνηψης που έκανε στο σχολείο - Εικόνα 4

Πηγή: omorfhzwh.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ