Φιλιατρά: Μαθητές γυμνασίου συγκέντρωσαν χρήματα και τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ για αγορά απινιδωτή

Η καλή είδηση της ημέρας μας έρχεται από τα Φιλιατρά που οι μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου προχώρησαν σε μια σπουδαία πρωτοβουλία που αξίζει όχι μόνο να αναδείξουμε αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους μαθητές της χώρας.

Μάζεψαν 380 ευρώ και αντί να πάνε εκδρομή τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ

Οι μαθητές επιστράτευσαν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, έφτιαξαν υπέροχες χειροποίητες κατασκευές, τις διέθεσαν σε ένα bazaar και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το διόλου αμελητέο ποσό των 380 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του filiatranews.gr, οι μαθητές αντί να κρατήσουν το ποσό αυτό και να το διαθέσουν για τους σκοπούς της εκδρομής πήραν την απόφαση να τα διαθέσουν στην ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών ώστε να αγοραστεί ένα πρόπλασμα ανθρώπινου σώματος και ένας εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής αξίας 380,00 ευρώ.

Φιλιατρά: Μαθητές γυμνασίου συγκέντρωσαν χρήματα και τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ για αγορά απινιδωτή - Εικόνα 2

Με την πράξη τους αυτή οι μαθητές απέδειξαν τη γενναιοδωρία και την αγάπη προς το συνάνθρωπο, υποστηρίζοντας με το δικό τους τρόπο τον αγώνα των διασωστών. Ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα που σώζει ζωές. Αν το μηχάνημα, χρησιμοποιηθεί τα πρώτα δύο λεπτά ενός περιστατικού (ανακοπή), έχει πιθανότητες 60% για ανάνηψη.

Φιλιατρά: Μαθητές γυμνασίου συγκέντρωσαν χρήματα και τα πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ για αγορά απινιδωτή - Εικόνα 3

[infokids.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ