13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο

diy
Ενδιαφέροντα

Αυτές οι ηλιόλουστες ημέρες θυμίζουν πρώιμη άνοιξη και σίγουρα μας ωθούν να αναζητάμε από τώρα ιδέες και λύσεις για να φτιάξουμε τα μπαλκόνια ή τον κήπο μας για το καλοκαίρι που έπεται. Άλλωστε, ως χώρα είμαστε ευλογημένη καθώς από το δεύτερο μισό του Μαρτίου ξεκινά ο καιρός να είναι πιο ζεστός και ο λαμπερός ήλιος να ζεσταίνει την ψυχή και το κορμί μας.

Ανακυκλώστε τα έπιπλά σας δίνοντάς τους μια vintage πινελιά στον κήπο ή τις βεράντες σας

Οι προτάσεις που ακολουθούν με τη συμβολή παλιών επίπλων δημιουργεί εντυπωσιακές κατασκευές και διακοσμητικά στοιχεία. Θα χρειαστείτε εργαλεία, φαντασία και φυσικά γάντια εργασίας. Ιδανικά τοποθετήστε τα ξύλινα αντικείμενά σας σε σημεία που δε βρέχονται προκειμένου να μην φουσκώσουν ή σαπίσουν.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 1

1.) Βάψτε ένα παλιό ταλαιπωρημένο ξύλινο καναπέ σε ένα χρώμα της αρεσκείας σας τοποθετώντας χρωματιστά ή μονόχρωμα μαξιλάρια στους τόνους του επίπλου. Το αποτέλεσμα είναι vintage και ρομαντικό.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 2

2.)  Πάρτε μια παλιά συρταριέρα  σας και στα συρτάρια της τοποθετήστε πανσέδες και άλλα εποχικά λουλούδια και φυτά. Βέβαια τοποθετήστε τη σε ένα σημείο που δε θα βρέχεται καθώς το ξύλο θα φουσκώσει.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 3

3.) Φτιάξτε ένα μικρό ξύλινο υπόστεγο με μια παλιά ντουλάπα και αποθηκεύστε τα εργαλεία του κήπου σας. Καλό είναι να μην το αφήσετε εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες καθώς το ξύλο θα φουσκώσει. Εκτός αν το μονώσετε και το περάσετε με βαφή για εξωτερικούς χώρους.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 4

4.)  Μεταμορφώστε μια παλιά κούνια μωρού σε μια υπέροχη κουνιστή κούνια για τη βεράντα σας την οποία θα κρεμάσετε με χοντρό σκοινί από την οροφή. Είναι ιδανική για μια μεγάλη βεράντα ή ένα υπόστεγο.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 5

5.) Μετατρέψτε μια παλιά συρταριέρα ή ένα γραφείο σε καταπράσινη γωνιά. Βέβαια μην ξεχνάτε πως τα ξύλινα έπιπλα δε θέλουν υγρασία ώστε να αποφευχθεί το φούσκωμα τους. Καλό θα ήταν να τα ποτίζετε στο έδαφος και να τα αφήνετε να στραγγίσουν πριν τα βάλετε πάνω στα έπιπλα. Σε περίπτωση που μέσα στα συρτάρια βάλετε χώμα άρα ευνοηθεί η υγρασία καλό θα ήταν να ντύσετε τα συρτάρια με μουσαμά. Προετοιμαστείτε δε ψυχολογικά πως η κατασκευή σας κάποια στιγμή θα σαπίσει.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 6

6.) Δημιουργήστε εξωτερικά ράφια με τα παλιά σας κεφαλάρια τα οποία θα βάψετε σε ένα χρώμα που θα ταιριάζει με τις υπόλοιπες κατασκευές σας. Φροντίστε να υπάρχει αρκετό πλάτος για να τοποθετήσετε αγαπημένα αντικείμενα όπως κεριά και γλαστράκια.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 7

7.) Ανακυκλώστε δημιουργικά τα παλιά σας παράθυρα, μετατρέποντας τα σε ένα υπέροχο θερμοκήπιο. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σας σίγουρα στο εμπόριο θα βρείτε ανάλογες κατασκευές. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα φανάρια στα οποία αντί κεριά να προσθέσετε φυτά.

 

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 8

8.) Μετατρέψτε το παλιό σας τραπέζι σε ένα πολύχρωμο κομψό μπαρ.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 9

Τοποθετώντας εσωτερικά μια μεγάλη λεκάνη στην οποία θα βάζετε παγάκια μπορείτε κάλλιστα μια ζεστή βραδιά να βάλετε τις μπύρες να παγώσουν.

9.) Κάντε την παλιά σας καρέκλα, ένα κομμάτι του κήπου σας. Βγάζοντας τη βάση της μπορείτε στην θέση του μαξιλαριού να τοποθετήσετε μια γλάστρα στο ίδιο μέγεθος και χρώμα  και να τη μετατρέψετε σε ένα είδος ανθοστήλης.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 10

10.) Μετατρέψτε ένα παλιό σας ντουλάπι, σε ένα χώρο αποθήκευσης των πραγμάτων κηπουρικής σας.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 11

Το έπιπλο αυτό θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε όλα τα σύνεργα κηπουρικής σε ένα χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει χρώμα στο κήπο σας αφού μπορείτε όλα τα σύνεργα να τα μετατρέψετε σε διακοσμητικά στοιχεία.

11) Μεταμορφώστε τις παλιές σας πόρτες σε μια πέργκολα. Στην εν λόγω κατασκευή μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες και να αποτελέσουν και το πέρασμα από ένα σημείο του κήπου σε άλλο.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 12

12.) Χρησιμοποιήστε το νιπτήρα σας για να φτιάξετε ένα μικρό λουτρό πτηνών. Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και συγχρόνως φροντίζετε ώστε τα πουλιά να είναι ευτυχισμένα.

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 13

13.) Φτιάξτε ένα υπέροχο παγκάκι από 2 παλιές καρέκλες τις οποίες και θα ενώσετε μεταξύ τους. Αρκεί φυσικά τα χέρια σας να πιάνουν…

13 υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε τα παλιά έπιπλα στον κήπο ή το μπαλκόνι με τον πιο έξυπνο τρόπο - Εικόνα 14

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ