Για κάποιους είναι η αλλαγή που περιμένανε τόσο καιρό, για άλλους ειναι το τέλος και για μερικούς απλά μια παύση.

Για κάποιους είναι η αλλαγή που περιμένανε τόσο καιρό, για άλλους ειναι το τέλος και για μερικούς απλά μια παύση.

Υπάρχει ένα μπέρδεμα, μια σύγχυση που μέσα από αυτή την περίοδο που βιώνουμε την εποχη του κορωνοιού, ξεπηδούν παρά πολλές θεωρίες, πάρα πολλά σενάρια, και καθώς τα παρακολουθείς χωρίς να παραθέτεις, χωρίς να επηρεάζεσαι απο την δική σου άποψη, ανακαλύπτεις πως όλα έχουν μια κάποια βάση.

Υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις, σε κάποιες θεωρίες υπάρχουν και αποδείξεις που δεν μπορείς να τις προσπεράσεις. Και εκεί είναι το παράδοξο, πως γίνεται να αποδεικνύονται σενάρια που μεταξύ τους δεν έχουν καμία ταύτιση.

Με αφορμή ολου αυτου που συμβαίνει, οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε αυτούς που κοιμούνται, σε αυτούς που είναι ξύπνιοι, και στους αδιάφορους. Όπου με σθένος και απόλυτη σιγουριά υπερασπίζονται τα πιστεύω τους, προσπαθώντας να αφυπνίσουν τους υπόλοιπους. Ποιος απο όλους πραγματικά , σε ποια κατάσταση βρίσκεται άραγε;

Και έρχεσαι τώρα εσύ να πάρεις θέση, να πεις μια αιτία που συμβαίνουν αυτά, να δώσεις έναν λόγο στην ύπαρξη σου και την ύπαρξη των άλλων γύρω σου, χωρίς να έχεις την παραμικρή αιτιολογία των όσων συμβαίνουν απλά και μόνο, γιατί κάποια στιγμή πίστεψες σε μια ιδέα, έψαξες για αυτήν, ταυτίστηκες και την ακολουθείς πιστά. Έχοντας ως σκοπό να υποστηρίξεις σε βάθος τα όσα μέχρι στιγμής έχεις αποκομίσει, μέσα από τις δικές σου αναζητήσεις.

Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη, να πιστεύουν σε κάτι και να το ακολουθούν, είτε αυτό είναι μια ιδέα, είτε ενας άνθρωπος, ειτε μια ανώτερη δύναμη, είτε η ίδια η φύση. Ανάλογα με τις πεποιθήσεις του καθενός, επιλέγει και κατατάσσεται σε αυτό σαν στρατιώτης. Η ανάγκη αυτή του δίνει το κίνητρο να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα και του δίνει ένα νόημα ύπαρξης που ο καθε άνθρωπος χρειάζεται για να μπορεί να συνεχίσει. Εκείνος με την σειρά του υπερασπίζεται την ανάγκη του για να μην τον εγκαταλείψει και την τροφοδοτεί ολο και περισσότερο για να συνεχίζει να υπάρχει και αυτή.

Γίνεται μια ανταλλαγή εξάρτησης μεταξύ του ανθρώπου και των πεποιθήσεων του, που είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος άλλος να ωθήσει μέσα σε αυτό και να προωθήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη υπάρχει. Κάποια στιγμή θα κλονιστεί , όταν ο ίδιος βρεθεί ανυπεράσπιστος, μπροστά σε γεγονότα που αποδεικνύουν, ότι τα μέχρι τώρα πιστεύω του, δεν υφίστανται. Αλλα και πάλι η ανάγκη του που τοσο καιρό τον έτρεφε,θα τον κάνει να την δημιουργήσει από την αρχή, γιατί αυτή γνωρίζει και γιατί αυτήν εμπιστεύεται και έχει μάθει να υποστηρίζει.

Κι όλο αυτό φέρνει τους ανθρώπους σε μια αντιπαράθεση απόψεων, που ο καθένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο, είτε με επιχειρήματα είτε με την αλαζονεία που διακρίνει τον καθένα ξεχωριστά.

Αλλά τελικά η αλήθεια που υπάρχει; Ή αλήθεια ειναι τόσο καλά κρυμμένη που δεν θέλει να αποκαλυφθεί; Η αλήθεια ειναι μέσα μας ή γύρω μας, απλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να την δούμε; άραγε θα είμαστε ποτέ έτοιμοι για να μπορέσουμε να την αντικρύσουμε; Ή τελικά δεν υπάρχει, και αυτη ειναι απλά η ζωη μας, η ανάγκη μας να αναζητάμε την αλήθεια;

Σκούρου Νατάσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ