Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω, για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα

συνταγές

Νηστίσιμες τηγανίτες: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό, αλλά και νηστίσιμο γλυκό; Θέλετε να έχετε κάποιο έτοιμο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Μην αγχώνεστε. Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα, την παρακάτω συνταγή.

 Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– Χυμός από 3-4 πορτοκάλια

– Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο

– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

– 1/2 κούπα νερό σπορέλαιο για το τηγάνισμα

– Μέλι, για το σερβίρισμα

– Κανέλα, για το πασπάλισμα

– Τριμμένα καρύδια, για το πασπάλισμα

* Προσοχή: Τα συγκεκριμένα υλικά αφορούν επτακόσια γραμμάρια μείγματος.

Νηστίσιμες τηγανίτες που γίνονται αφράτες μέσα και τραγανές έξω, για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό. Κάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου να έχουμε ένα σωστό χυλό (σ.σ. όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό).

– Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

– Βάζουμε, το σπορέλαιό μας, στη φωτιά.

– Όταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό.

– Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες μας για να πάρουν χρώμα.

– Βγάζουμε, τις τηγανίτες μας, με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

– Σερβίρουμε, με μέλι, κανέλα, αλλά και καρύδια.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ