Μαίρη Πόπινς: Τα αληθινά γεγονότα και η τραγική ιστορία πίσω από την πιο διάσημη κινηματογραφική νταντά

Disney
Ενδιαφέροντα
Ξένος κινηματογράφος

Μαίρη Πόπινς: Τα περισσότερα κόμικς του Disney, καθώς και οι ταινίες του Disney έκαναν τη διαφορά. Αυτό, διότι ακόμη και σήμερα τις λατρεύει ο κόσμος. Οι ιστορίες που έχουν να παρουσιάσουν προκαλούν το ενδιαφέρον, το θαυμασμό και την αγάπη όσων τις παρακολουθούν (σ.σ. τις ταινίες) ή τα διαβάζουν (σ.σ. τα κόμικς).

Μαίρη Πόπινς – Αληθινή ιστορία: Πώς ήταν η ζωή της

Η Μαίρη Πόπινς δεν ήταν εξαίρεση. Η πανέξυπνη, σπιρτόζα και καλλίφωνος νταντά, που ταυτίστηκε με το όμορφο, λαμπερό πρόσωπο της Τζούλι Άντριους. Έκανε κάθε παιδί να ονειρειρεύεται και να κοιτάζει με ανυπομονησία έξω από το παράθυρό του, ελπίζοντας να τη δει να έρχεται από τον ουρανό με τη μαγική της ομπρέλα.

Μαίρη Πόπινς: Τα αληθινά γεγονότα και η τραγική ιστορία πίσω από την πιο διάσημη κινηματογραφική νταντά - Εικόνα 1

Πίσω όμως από τα μελωδικά τραγούδια, τα μαγικά κόλπα και τις βόλτες με τον καπνοδοχοκαθαριστή Μπερτ, κρυβόταν μια δραματική ιστορία. Η Μαίρη Πόπινς γεννήθηκε ως σειρά βιβλίων από την Αυστραλέζα συγγραφέα Πάμελα Τράβερς.

Μαίρη Πόπινς: Τα αληθινά γεγονότα και η τραγική ιστορία πίσω από την πιο διάσημη κινηματογραφική νταντά - Εικόνα 2

Η μητέρα της ήταν αγχώδης και καταθλιπτική και ποτέ δεν της έδωσε τη στήριξη και την αγάπη που χρειαζόταν. Αντίθερα, ο πατέρας της είχε σοβαρό πρόβλημα με το ποτό. Λέγεται ότι η ευτυχισμένη ζωή της οικογένειας που βλέπουμε στην ταινία και τα βιβλία, ήταν η νοητή αναπλήρωση της ζοφερής της πραγματικότητας.

Μαίρη Πόπινς: Τα αληθινά γεγονότα και η τραγική ιστορία πίσω από την πιο διάσημη κινηματογραφική νταντά - Εικόνα 3

Τελικά, ο πατέρας της Τράβερς πέθανε από πνευμονία όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών- κάτι που τη σημάδεψε. Δεν το ξεπέρασε ποτέ. Γνωρίζοντας την ιστορία, πολλοί εντοπίζουν στα βιβλία της τη σταθερή παρουσία ενός μελαγχολικού Mister Banks- της πατρικής φιγούρας που έλειπε από τη ζωή της.

Μαίρη Πόπινς – Αληθινή ιστορία: Μαγική νταντά σε νέα έκδοση

Η Μαίρη Πόπινς, λοιπόν, δεν ήρθε από τη φαντασία της Τράβερς για να σώσει την παιδική της ηλικία, όπως ισχυρίζονταν πολλοί. Ήρθε για να σώσει τον πατέρα της. Μάλιστα, όταν μια φίλη της τη ρώτησε αν αυτό ήταν αλήθεια, εκείνη ενθουσιάστηκε. «Επιτέλους, κάποιος το κατάλαβε!», είπε.

Μαίρη Πόπινς: Τα αληθινά γεγονότα και η τραγική ιστορία πίσω από την πιο διάσημη κινηματογραφική νταντά - Εικόνα 4

Στην ταινία του 2014 «Η Μαγική Ομπρέλα» (Saving Mr. Banks), όπου ο Τομ Χακς υποδύεται τον Γουόλτ Ντίσνει και η Έμμα Τόμσον τη Τράβερς, ξετυλίγεται όλη η πραγματική ιστορία για τη ζωή της αλλά και τη συνεργασία της με τον Ντίσνεϊ, προκειμένου η Μαίρη Πόπινς να μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Μαίρη Πόπινς: Τα αληθινά γεγονότα και η τραγική ιστορία πίσω από την πιο διάσημη κινηματογραφική νταντά - Εικόνα 5

Φέτος, αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα εκδοχή της μαγικής νταντάς, με πρωταγωνίστρια την Emily Blunt.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ