Οι Τούρκοι καταδίωξαν αεροσκάφος της Frontex πάνω από το Αιγαίο: Ανήκει στην Αεροπορία της Δανίας

Ελληνικά Νέα
Νέα

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η τουρκική πολεμική αεροπορία καταδίωξε αεροσκάφος το οποίο επιχειρούσε πάνω από το Αιγαίο για λογαριασμό της FRONTEX.

Το άρθρο του FOCUS επικαλείται αναφορά του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία, απαντώντας σε ερώτηση του Andrej Hunko, βουλευτή του κόμματος Die Linke, δύο τουρκικά αεροσκάφη κατεδίωξαν το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Δανίας για αρκετά λεπτά.

Η FRONTEX εστιάζει τις προσπάθειές της στην Ελλάδα, όπου βρίσκονται και 82 αστυνομικοί, τόσο από την ομοσπονδιακή αστυνομία, όσο και από τα κρατίδια. Μαζί τους υπηρετούν και τελωνειακοί υπάλληλοι.

Χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι άθλιες. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΝΑΤΟ είναι ανήσυχο για νέες στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας. Όπως είπε ο Jens Stoltenberg στη FAZ, η στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας παραμένει στο συνηθισμένο επίπεδο παρόλο που η Μόσχα κάλεσε σε διακοπή των στρατιωτικών κινήσεων λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Stoltenberg εννοεί την κινητοποίηση 80.000 στρατιωτών, μεταξύ των οποίων μονάδες με πυρηνικό οπλισμό, με επίσημη αιτιολογία την υποστήριξη των πολιτικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ, η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει ως στόχο να επιδείξει την ετοιμότητα του ρωσικού στρατού ανεξάρτητα από την κρίση του κορωνοϊού. Επίσης, ο Stoltenberg εξέφρασε την ανησυχία του για την αξιοποίηση της κρίσης του κορωνοϊού για προπαγανδιστικούς σκοπούς από τη Ρωσία και την Κίνα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ