Οι μεγαλύτεροι αλήτες είχαν την πιο όμορφη καρδιά.

Γράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου

Πώς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα… μοιάζουν απλοί και ξεκάθαροι όμως η ιστορία άλλα δείχνει. Για να καταλάβεις ένα άνδρα χρειάζεται να τον δεις μέσα από τα ματιά της γυναίκας που τον μεγάλωσε. Φαίνεται παράξενο, όμως ίσως εδώ να κρύβονται αλήθειες γι’ αυτούς.

Κανένας άνδρας δεν θα σου παραδεχτεί εύκολα την ευάλωτη του πλευρά. Συνήθως τρέχουμε να προλάβουμε να κρίνουμε την κάθε τους κίνηση, την προϊστορία τους, τις συνήθειες τους, ξεχνώντας πως ο κάθε άντρας κρύβει μέσα σου ένα μικρό παιδί.

Αυτό το μικρό παιδί γι’ αυτούς είναι ιερό. Εκεί φυλάνε την γνησιότητα τους. Βγαίνει στην επιφάνεια με ανθρώπους που νιώθουν ασφάλεια όπως οι φίλοι τους. Κανόνας 1 : Ποτέ μην ανταγωνίζεσαι φίλο του ή κάτι που τον κάνει χαρούμενο. Είναι έγκλημα. Πώς να τον καταλάβεις όταν δεν αντιλαμβάνεσαι τους δικές του αρχές.

Είμαστε γυναίκες, η βόμβα ορμονών μέσα μας είναι οικεία διαδικασία. Γι’ αυτόν όχι. Δεν μπορεί έτσι απλά να τις διαχειριστεί. Δεν ξέρει τι να σου πει, πώς να στο πει και τι να κάνει. Κανόνας 2 : να προσέχεις τι του λες και πως το λες. Δεν έχει υπότιτλους η κυκλοθυμία μας στα ματιά τους. Να είσαι ξεκάθαρη πρώτα με τον εαυτό σου.

Και τώρα στα δύσκολα… Όταν ένας άνδρας ερωτεύεται ή σε γουστάρει σοβαρά… Το απολυτό χάος. Μοιάζει αποφασισμένος αλλά είναι απολυτά τρομαγμένος. Εδώ είναι που ξεκινάει το παιχνίδι ή τελειώνει. Είμαστε αυστηρές και συνήθως κριτές, οι φίλες μας. Όσο και να σε αγαπάνε μόνο η καρδιά σου ξέρει τι είναι το καλύτερο για σένα. Κανόνας 3 : εσένα θέλει, δες τον μέσα από τα δικά σου ματιά και μόνο.

Να μην φοβάσαι τους άντρες που είναι «γεμάτοι». Οι μεγαλύτεροι αλήτες έχουν την πιο όμορφη καρδιά. Μπορεί να αλλάζουν κρεβάτια από φόβο, μπορεί να ταξιδεύουν στο δικό τους χάος αλλά οι αξίες τους είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες. Ιδανικές προδιαγραφές δεν υπάρχουν, γίνονται όμως όταν υπάρχουν αξίες. Μην ξεχνάς πως το μικρό παιδί μέσα τους είναι στο χέρι σου να το δεις και να το αγκαλιάσεις. Κάπου εδώ ο αλήτης που αψηφάς γίνεται ο πρίγκιπας που νοστάλγησες.

Πηγή: loveletters.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ