Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά

συνταγές

Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε πατσαβουρόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη (σ.σ. φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες) και είναι μία πίτα, η οποία μπορεί να σας δώσει λύσεις, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά συνταγής:

– 400 γραμμάρια φέτα

– 200 γραμμάρια mix τυριών

– 2 αβγά

– Πιπέρι

– Μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο

– 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

– 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες

– 150 γραμμάρια ελαιόλαδο

Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής:

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

– Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

– Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.

– Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.

– Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. – –

– Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.

– Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.

– Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση.

– Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.

– Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά.

– Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ