Ένας στους πέντε ανθρώπους λέει ότι προτιμά να έχει ένα σκύλο παρά να έχει μια σχέση

pets
σκύλος

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν ένας στους πέντε προτιμά να έχει σκύλο παρά να βρίσκεται σε σχέση.

. Οι μισοί δήλωσαν ότι ήταν τόσο προσκολλημένοι στο κατοικίδιό τους επειδή «τα σκυλιά δεν σε απογοητεύουν»

. Περίπου το ένα τέταρτο λένε ότι ένας σκύλος τους κάνει λιγότερο ανήσυχους για το αν είναι ανύπαντροι

. Μια έρευνα από το Kennel Club διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους πέντε θα προτιμούσε να έχει ένα σκυλί παρά να είναι σε σχέση

Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ήταν τόσο προσκολλημένοι στο κατοικίδιο ζώο τους επειδή «τα σκυλιά δεν σε απογοητεύουν ποτέ» με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσαν να το κάνουν οι άνθρωποι. Παρόλο που ένας σκύλος μπορεί να μην σου αγοράσει τριαντάφυλλα ή να σε βγάλει έξω για δείπνο, η άνευ όρων αγάπη του μπορεί να ανακουφίσει τη μοναξιά σου.

Ίσως τα ευρήματα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, δεδομένου ότι πολλοί celebrities έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα σκυλιά τους. Η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Glenn Close εμφανίστηκε πέρυσι στο κόκκινο χαλί μαζί με το σκυλάκι της, περιγράφοντας το ως «την καλύτερη συντροφιά που μπορεί να έχει ένα κοpίτσι».

Φαίνεται ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών σκύλων που μοιράζονται τη ζωή τους με έναν τετράποδο φίλο αντί για έναν κανονικό σύντροφο. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στα πολλά οφέλη που έχει η συναναστροφή με έναν σκύλο.

Ένας στους πέντε ανθρώπους λέει ότι προτιμά να έχει ένα σκύλο παρά να έχει μια σχέση - Εικόνα 2

Ένας στους πέντε ανθρώπους λέει ότι προτιμά να έχει ένα σκύλο παρά να έχει μια σχέση - Εικόνα 3

Η κωμικός Miranda Hart και ο οδηγός αγώνων Lewis Hamilton πήγαιναν διακοπές με τα σκυλιά τους, και ο ηθοποιός Ryan Gosling, τον οποίο περιγράφει ως τη μεγάλη αγάπη του », για να συζητήσουν προγράμματα ηθικής υποστήριξης.

Ένας στους πέντε ανθρώπους λέει ότι προτιμά να έχει ένα σκύλο παρά να έχει μια σχέση - Εικόνα 4

Η Τζένιφερ Άνιστον αποτίει φόρο τιμής στα σκυλιά και τους φίλους της που την έκανε ευτυχισμένη, λέγοντας: «Είχα περισσότερη διασκέδαση μετά από 40 χρόνια από ότι θυμάμαι, από επαγγελματική, φυσική και ψυχοθεραπευτική άποψη.

Ένας στους πέντε ανθρώπους λέει ότι προτιμά να έχει ένα σκύλο παρά να έχει μια σχέση - Εικόνα 5

Ο Bill Lambert, εκπρόσωπος του Kennel Club, είπε: «Φυσικά φαίνεται ότι ένας αυξανόμενος αριθμός προτιμούν να μοιράζονται τη ζωή τους με έναν τετράποδο φίλο παρά έναν ανθρώπινο σύντροφο».

Πάνω από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν προσκληθεί μέχρι σήμερα ή είχαν βρει αγάπη ενώ ήταν με το σκύλο τους, με λαγωνικά, σπάνιελ και Γερμανικούς ποιμενικούς που φάνηκαν να είναι οι καλύτεροι για να προσελκύσουν έναν πιθανό σύντροφο.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στα πολλά οφέλη της ιδιοκτησίας του σκύλου, από το ψυχολογικό έως το φυσικό επίπεδο.

Τα σκυλιά βοηθούν τους ιδιοκτήτες τους να χαλαρώσουν, είτε με μια καθημερινή βόλτα στον καθαρό αέρα, είτε με μια αγκαλιά στον καναπέ. Μπορούν επίσης να είναι σπουδαίοι ακροατές, βοηθούν τους ιδιοκτήτες τους να καταπολεμήσουν το στρες και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας και της φυσικής τους κατάστασης.

Ένας στους πέντε ανθρώπους λέει ότι προτιμά να έχει ένα σκύλο παρά να έχει μια σχέση - Εικόνα 6

Πηγή: petsworld.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ