Μαμαδίστικα κουλουράκια γιαουρτιού: Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα βουτήγματα για τον καφέ ή το γάλα σας

συνταγές

Κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη και γλυκιά συνταγή, η οποία να χρησιμοποιείται για πρωινό και για απογευματινό; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι. Αυτό, διότι προσφέρονται για τις συγκεκριμένες ώρες και μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ ή το ρόφημά σας.

Αναλυτικότερα, οδηγίες για τη συνταγή:

Κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι:

Υλικά συνταγής

– 2 κεσεδάκια των 200 γραμμαρίων στραγγιστό γιαούρτι

– 1 κεσεδάκι σπορέλαιο

– 2 κεσεδάκια ζάχαρη

– 3 αυγά

– 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

– 3 βανίλιες

– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

– 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– Περίπου 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μαμαδίστικα κουλουράκια γιαουρτιού: Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα βουτήγματα για τον καφέ ή το γάλα σας - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Στην αρχή ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

– Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε, το ζύμωμα για τα κουλουράκια.

– Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα είναι μαλακή, αφράτη, εύπλαστή και δεν θα κολλάει στα χέρια.

– Όταν η ζύμη από τα κουλουράκια μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

– Όταν ξεκουραστεί η ζύμη μας, ξεκινάμε να πλάθουμε, με τα σχέδια της αρεσκείας μας.

– Αφού τα πλάσουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.

– Βάζουμε τα κουλουράκια μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.

– Τον κρόκο αυγού θα πρέπει να τον έχουμε διαλύσει σε νερό, προτού αλείψουμε τα κουλουράκια μας.

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν, στις αντιστάσεις.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ