Η τέχνη του Bartending μέσα από τα μάτια ενός επαγγελματία

Αν έχεις βρεθεί σε κάποια διοργάνωση bartending με ειδικούς από όλη τη χώρα που σε καλούν να δοκιμάσεις τα ‘’μαγικά’’ τους, τότε σίγουρα ξέρεις για τι πρόκειται να μιλήσουμε σήμερα! Στη χώρα μας ολοένα και περισσότερα μαγαζιά επιλέγουν να στραφούν προς το fine drinking και να αναζητούν τρόπους να ‘’ξεφύγουν’’ από τα κλασικά. Άλλωστε, αν υπάρχει ένας τομέας που παρά την οικονομική εσωτερική κρίση κατάφερε να εκτοξευθεί στα ύψη και να εξελιχθεί ποιοτικά, αυτός είναι σίγουρα των ποτών και της διασκέδασης.

Η τέχνη του Bartending μέσα από τα μάτια ενός επαγγελματία - Εικόνα 2 Σήμερα θα γνωρίσουμε έναν ειδικό στην τέχνη του bartending που λατρεύει τις νέες γεύσεις και την επαφή με τον κόσμο. Ο Μιχαήλ – Άγγελος Ζεϊμπέκης εργάζεται ως Bartender για το Twelve Monkeys στο Αιγάλεω: ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος που έχει γίνει στέκι όλων μας. Η τέχνη του Bartending μέσα από τα μάτια ενός επαγγελματία - Εικόνα 3 Μας συστήνει το νέο ποτό Adagio, ένα απεριτίφ που προσφέρεται ιδανικά στο τέλος του γεύματος και της ημέρας, όταν πια ο κόσμος είναι απαλλαγμένος από δουλειές και υποχρεώσεις. ‘’Adagio στα ιταλικά, είναι ο όρος που χρησιμοποιεί ο μαέστρος της ορχήστρας για να δώσει σήμα να παίξουν σε χαμηλότερο tempo’’ , μας εξηγεί ο Μιχαήλ – Άγγελος τον τρόπο που εμπνεύστηκε το δημιούργημά του. Η τέχνη του Bartending μέσα από τα μάτια ενός επαγγελματία - Εικόνα 4 Το πάθος του είναι να μην επαναπαύεται ποτέ και να μαθαίνει νέες τεχνικές, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει διαρκώς στο εξωτερικό και ψάχνει νέες ιδέες και γεύσεις. Η τέχνη του Bartending μέσα από τα μάτια ενός επαγγελματία - Εικόνα 5 Η ευχαρίστησή του στο τέλος κάθε μέρας, έρχεται όταν βλέπει πως ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με αυτό που του σερβίρει. Όραμά του είναι ακόμη και στα τοπικά μαγαζιά να απολαμβάνει ο κόσμος κάτι πέρα από τα συνηθισμένα και να δοκιμάζει ιδιαίτερες γεύσεις που έχει ο ίδιος συνδυάσει μεταξύ τους.

folllow @aggelos-ze fb Aggelos Zemp @twelve_monkeys_athens

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ