Απόστολος Βακάκης: Επταήμερη λειτουργία και 12ωρο προτείνει ο ιδιοκτήτης των Jumbo για το εμπόριο

διάφορα
Οικονομία

Ο «Mr. Jumbo» Απόστολος Βακάκης έκανε πρόταση για επταήμερη λειτουργία και 12ωρο στο εμπόριο, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να αρθούν τα μέτρα του lockdown.

Ο κ. Βακάκης μιλώντας στο Euro2day.gr κατέθεσε δημόσια πρόταση προς την κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εάν τα μέτρα του lockdown αρθούν, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως, φυσικά για όσους το θελήσουν και για χρονική περίοδο που θα καλύψει και τη ζήτηση του Πάσχα.

Εάν το lockdown παραταθεί, θα πρέπει όλος ο κλάδος της λιανικής πώλησης να λειτουργήσει εναλλάξ. Είτε τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν θα πρέπει να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή), το δε υπόλοιπο λιανεμπόριο που δεν λειτουργεί σήμερα, να είναι ανοιχτό Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή όλη την ημέρα (12 ώρες), είτε τα σήμερα λειτουργούντα καταστήματα να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την πρώτη εβδομάδα έναντι 3 ημερών για τα υπόλοιπα, σήμερα μη λειτουργούντα καταστήματα, αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα, κ.ο.κ».

Ο μεγαλομέτοχος των Jumbo μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η λύση του εμβολίου είναι μια διαδικασία που θα αποδώσει καρπούς σε βάθος 5-6 μηνών. Κατ’ επέκταση είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί από τώρα το plan B λειτουργίας για το σύνολο του κλάδου των καταστημάτων λιανικής, καθότι, λόγω του αρχικού σχεδιασμού “κλείνουμε Νοέμβριο, για να δουλέψουμε Δεκέμβριο”, δεν δόθηκε η δυνατότητα επιβίωσης στο λιανεμπόριο λειτουργώντας μέρος του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ανεξαιρέτως».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ