Το πιο δυνατό κοpίτσι στον κόσμο: Είναι 7 χρονών, σηκώνει 80 κιλά και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Επτάχρονη μαθήτρια άρσης βαρών: Πρόκειται για μια μαθήτρια ηλικίας επτά ετών. Η ίδια είναι αθλήτρια της άρσης βαρών. Μάλιστα, καταφέρνει να σηκώνει έως και ογδόντα κιλά.

Η μικρή Ρόρι βαν Ουλφτ, από την Οτάβα, έχει ύψος 1,20 μέτρα. Άρχισε να σηκώνει βάρος λίγο μετά τα 5α γενέθλιά της. Δηλαδή, όταν γράφτηκε σε μαθήματα γυμναστικής.

Πρόσφατα στέφθηκε νικήτρια στον διαγωνισμό Νέων στην τάξη των 30 κιλών, στην Αμερική και έγινε η νεότερη εθνική πρωταθλήτρια των ΗΠΑ στην ιστορία, με τον πατέρα της να αποκαλύπτει: «Θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι η Ρόρο είναι το πιο δυνατό κοpίτσι στον κόσμο».

Το πιο δυνατό κορίτσι στον κόσμο: Είναι 7 χρονών, σηκώνει 80 κιλά και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - Εικόνα 1

Εν τω μεταξύ, επέμεινε ότι το ασυνήθιστο χόμπι είναι ασφαλές για την κόρη του, εξηγώντας: «Η ασφάλειά της είναι η πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Συνεχίζει στην εκπαίδευσή της και για τα δύο αθλήματα προσεκτικά και μεθοδικά».

https://www.instagram.com/reel/CIThWG6Hw_k/?utm_source=ig_embed

Επτάχρονη μαθήτρια άρσης βαρών: Το πιο δυνατό κοpίτσι στον κόσμο

Ο πατέρας της λέει, επίσης: «Με βάση τα δεδομένα της Sinclair, η Ρόρι δεν είναι μόνο το πιο δυνατό 7χρονο κοpίτσι στον κόσμο. Είναι πιθανότατα το πιο δυνατό 7χρονο κοpίτσι ή αγόpι που έζησε ποτέ, για το οποίο υπάρχουν επαληθεύσιμα αποτελέσματα από αγώνες». Αλλά η Ρόρι βλέπει τον εαυτό της ως αθλήτρια της γυμναστικής παρόλο που προπονείται 9 ώρες της εβδομάδα, σε σύγκριση με τις 4 ώρες που κάνει άρση βαρών. Αφότου κέρδισε το πρώτο της μετάλλιο γυμναστικής – χάλκινο σε τοπικό διαγωνισμό – είπε στους γονείς της: «Προτιμώ την γυμναστική από την άρση βαρών, γιατί στην γυμναστική δεν χρειάζεται να σηκώνω τίποτα πάνω από το κεφάλι μου».

Το πιο δυνατό κορίτσι στον κόσμο: Είναι 7 χρονών, σηκώνει 80 κιλά και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - Εικόνα 2

Ο λόγος που της αρέσει η άρση βαρών

Η 7χρονη μαθήτρια μάλιστα, μπορεί να σηκώσει μέχρι και 80 κιλά. Και εξηγεί: «Μου αρέσει να γίνομαι πιο δυνατή. Το να είμαι δυνατή, μου επιτρέπει να κάνω περισσότερα και να βελτιώνομαι σε ότι προσπαθώ. Δεν σκέφτομαι ποτέ τι θα γίνει. Απλά καθαρίζω το μυαλό μου και το κάνω». Πάντως, όταν αγωνίζεται στην άρση βαρών, βάζει στα χέρια της προσωρινά τατουάζ και μάλιστα την αναγνώρισαν οι νεαροί οπαδοί της κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην Disneyland, πέρυσι. Όπως λέει: «Βάζω τατουάζ γιατί μου αρέσουν. Νομίζω ότι είναι κουλ».

https://www.instagram.com/reel/CHf4be-l01p/?utm_source=ig_embed

Όπως λένε οι γονείς της, πάντως, η Ρόρι δεν έχει τρέχουσες φιλοδοξίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή είναι πολύ νέα, με την 7χρονη να εξηγεί: «Δεν έχει καμία σημασία για μένα». Επίσης, αναφέρει πως οι συμμαθητές της δεν την εκφοβίζουν και όχι επειδή φοβούνται την δύναμή της, αλλά επειδή, όπως πιστεύει, την συμπαθούν.

Το πιο δυνατό κορίτσι στον κόσμο: Είναι 7 χρονών, σηκώνει 80 κιλά και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - Εικόνα 3

Ερωτηθείς ο πατέρας της για το πώς παραμένει ασφαλής ενώ σηκώνει τόσα πολλά βάρη, είπε: «Η Ρόρι έχει έμπειρους προπονητές τόσο στην άρση βαρών όσο και στην γυμναστική. Έχει και έναν οικογενειακό γιατρό αλλά και έναν παιδίατρο που την παρακολουθεί».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ