Έλαιο καρότου: ο νέος «πρωταγωνιστής» στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

διάφορα

Όταν ακούτε τη λέξη αιθέρια έλαια, σίγουρα το έλαιο καρότου δεν είναι το πρώτο που σας έρχεται στο νου. Πρόκειται για έναν νέο «σύμμαχο» για τις γυναίκες, καθώς πιστεύεται ότι έχει πολλά οφέλη για το δέρμα και τη συνολική υγεία του σώματος.

Παράγεται από τα λεγόμενα άγρια καρότα και είναι ευρέως γνωστό ως «carrot seed oil». Το πρώτο πλεονέκτημα που το ξεχωρίζει είναι οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων σε πληγές, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, τη διαδικασία επούλωσης τους.

Λόγω των θετικών του επιδράσεων στο δέρμα, το έλαιο καρότου χρησιμοποιείται και ως συστατικό σε πολλά καλλυντικά προϊόντα -λοσιόν και κρέμες ενυδάτωσης-, καθώς μεταξύ των οφελών του για το δέρμα, συγκαταλέγονται τόσο οι αισθητικές όσο και οι θεραπευτικές του δράσεις.

Από τη μία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει το δέρμα για μια πλήρως αναζωογονημένη εμφάνιση, καθώς έχει θετική επίδραση στο κουρασμένο δέρμα το οποίο και επαναφέρει. Από την άλλη είναι, επίσης, χρήσιμο γιατί ενυδατώνει το δέρμα, θεραπεύει τη φλεγμονή και έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε εξανθήματα ή άλλες δερματικές παθήσεις, ενώ χρησιμοποιείται και στην αρωματοθεραπεία.

Όπως όλα τα άλλα αιθέρια έλαια, το έλαιο καρότου μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας εάν δεν αραιωθεί σωστά. Είναι αρκετά ισχυρό γι’ αυτό και χρειάζεται περίπου 30 γραμμάρια διαφορετικού λιπαντικού φορέα ανά 12 σταγόνες του. Αυτό θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του λαδιού, αποτρέποντας ταυτόχρονα τον ερεθισμό στο δέρμα σας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ