Γιάννης Βογιατζής: Ο τραγουδιστής του βασιλιά, ο σκύλος που έφαγε για να ζήσει και η εγχείρηση για πολύποδες

gossip
διάφορα

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934.  Είναι Έλληνας τραγουδιστής που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Της: Έπη Τρίμη

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάβα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ο Γιάννης Βογιατζής ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Γιάννης Βογιατζής: Ο τραγουδιστής του βασιλιά, ο σκύλος που έφαγε για να ζήσει και η εγχείρηση για πολύποδες - Εικόνα 1

Ο επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά. Είναι πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

Γιάννης Βογιατζής: Ο τραγουδιστής του βασιλιά, ο σκύλος που έφαγε για να ζήσει και η εγχείρηση για πολύποδες - Εικόνα 2

Έχω φάει σκύλο στην Κατοχή

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» ο Γιάννης Βογιατζής, αποκαλύπτοντας πως στην Κατοχή έφαγε ακόμα και σκύλο (!) για να επιβιώσει.

«Εγώ έχασα τον πατέρα μου μόλις μπήκαν οι Γερμανοί, το ΄41. Η μάνα μου 26 ετών, χήρα με δύο παιδιά. Εγώ ήμουν εφτά και ο αδερφός μου τριών. Η μητέρα μου έκανε ότι μπορούσε για να μας συντηρήσει. Έχω φορέσει παπούτσια με χαρτόνι και σκοινί από το κάτω. Έχουμε φάει και σκύλο εν γνώσει μας. Πήγε η μάνα μου και βρήκε στην Καισαριανή για να βάλουμε στον οργανισμό μας πρωτεΐνες και τέτοια πράγματα. Δεν περνάγαμε καλά».

Γιάννης Βογιατζής: Ο τραγουδιστής του βασιλιά, ο σκύλος που έφαγε για να ζήσει και η εγχείρηση για πολύποδες - Εικόνα 3

Παντρεύτηκα εξαιτίας της Ελένης Μενεγάκη

Ο τραγουδιστής εκτός από την επαγγελματική του πορεία και όλα όσα έχει ζήσει από το 1952 που είναι σε αυτό το επάγγελμα μοιράστηκε με την παρουσιάστρια και τους τηλεθεατές και στιγμές από την προσωπική του ζωή. Ο Γιάννης Βογιατζής που πλέον μένει μόνιμα με την οικογένειά του στην Κερατέα, εξομολογήθηκε στην Ελένη Μενεγάκη πως εκείνη και ο γάμος της με το Γιάννη Λάτσιο, ήταν η αιτία που έκανε και θρησκευτικό γάμο.

Γιάννης Βογιατζής: Ο τραγουδιστής του βασιλιά, ο σκύλος που έφαγε για να ζήσει και η εγχείρηση για πολύποδες - Εικόνα 4

Ο τραγουδιστής ο οποίος είχε κάνει μόνο πολιτικό γάμο με τη σύζυγό του μετά το γάμο της παρουσιάστριας και εξαιτίας μιας φήμης που είχε βγει πως οι ιερείς δεν θα δέχονται να «διαβάζουν» όσους δεν έχουν παντρευτεί στην εκκλησία αποφάσισαν να ενωθούν και με τα ιερά δεσμά του γάμου. Έτσι, οι δυο τους μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι από το Πόρτο Ράφτη, όπου ήταν οι κουμπάροι και πολύ λίγους φίλους ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και συγκεκριμένα της Παναγίας της Καρεκάς, στην Κερατέα το 2007.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ