Υπέροχα μελομακάρονα, τραγανά απ έξω αλλά και ωραία μελωμένα – Δεν θα καταλάβεις το πότε θα εξαφανιστούν

συνταγές
Χριστούγεννα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ελαιόλαδο (200 ml)
3/4 του φλ. χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ζαχαρη+1 κ.σ. μέλι
1/2 φλ. του ελληνικού καφέ κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
3/4 κ.γ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από εάν πορτοκάλι
1 κ.γ. Μπέικιν
1 κ.γ. σόδα.
Περίπου 500 γρ αλεύρι γοχ.
1/2φλ.σίμιγδαλι ψηλό

Σιρόπι:

500 ML νερό
1 1/2 φλ .ζάχαρη
1 φλ. μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
Μισό πορτοκάλι με την σάρκα
2 καρφάκια γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε για 10 λεπτά. Το μέλι δεν το βάζουμε μέσα. Το βάζουμε μετά αφού κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Έχουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι +σιμιγδάλι.

Σε μια άλλη ανακατεύουμε καλά τα υγρά + κανέλα +γαρύφαλλο +ξύσμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά στα υγρά χωρίς να ζυμώνουμε πολύ για να μην βγάλει λαδί η ζύμη. Πλάθουμε κάνουμε σχέδιο επάνω με το καλαθάκι από την φριτέζα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε στο κρύο σιρόπι .Τα αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα. Πασπαλίζουμε με καρύδι και απολαμβάνουμε.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Πηγή: xrysessyntages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ