Κάθε πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου τελικά;

διάφορα
Μαλλιά

Μήπως τόσο καιρό κάνεις λάθος και βλάπτεις τα μαλλιά σου;

Μη μας πεις πως δε σου έχει συμβεί να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να αναρωτιέσαι, γιατί έχεις εμφανίσει ψαλίδα, γιατί τα μαλλιά σου είναι θαμπά και άτονα, γιατί τα μαλλιά σου δε μακραίνουν.

Όλες αυτές είναι ερωτήσεις που η κάθε μία από εμάς κάνει στον εαυτό της και… συνήθως απάντηση δεν παίρνει. Ή αναρωτιέται αν τελικά θα έπρεπε να κουρευτεί πιο σύντομα από όσο είχε υπολογίσει.

Γι’ αυτό ακριβώς είμαστε εμείς εδώ. Για να σου λύσουμε αυτήν την τελευταία απορία, δηλαδή κάθε πόσο καιρό πρέπει να κουρεύεσαι, ώστε να βλέπεις τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή. Λοιπόν… Το πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο σου για κούρεμα εξαρτάται καθαρά από το στυλ και το μάκρος των μαλλιών σου. Κι, όμως, αυτό είναι το «κλειδί» για να ρυθμίζεις το απαραίτητο ραντεβού για κούρεμα.

Αν, δηλαδή, έχεις πολύ κοντά ή καρέ μαλλιά, θα πρέπει να πηγαίνεις για κούρεμα περίπου κάθε έξι εβδομάδες. Αν τα μαλλιά σου είναι μεσαίου μήκους και φτάνουν λίγο πάνω από το στή8ος, καλό είναι να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες. Αν, τέλος, έχεις πολύ μακριά μαλλιά, η σωστή συχνότητα κουρέματος είναι κάθε δύο μήνες.

Τώρα, σίγουρα, έχει προκύψει στο μυαλό σου μια ακόμη απορία: «κι αν εγώ θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου… πρέπει να κουρεύομαι τόσο μα τόσο συχνά;».

Σίγουρα θα έχεις ακούσει από τη μαμά σου, μια μεγαλύτερη φίλη ή ξαδέρφη ή από τον κομμωτή σου, ότι μόνο με συχνό κούρεμα θα καταφέρεις να αποκτήσεις πολύ μακριά μαλλιά. Τι σημαίνει, όμως, συχνό κούρεμα;

Σημαίνει πως πρέπει να κουρεύεσαι κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες, αν έχεις πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά και έχεις αποφασίσει να τα μακρύνεις πολύ.

Αν έχεις μαλλιά με ψαλίδα και θες να αποκτήσουν μάκρος, πρέπει να κουρεύεσαι κάθε τρεις μήνες.

Γενικότερα, καλό είναι να γνωρίζεις πως το συχνό κούρεμα δε βοηθά μόνο τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα, αλλά τα δυναμώνει, τα κάνει πιο λαμπερά και επιτρέπει στην τρίχα να είναι πιο ελαστική και να μη σπάει.

Πηγή: teen.queen.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ