Ο απίθανος μύθος στη Σκωτία περί χρήσης της τουαλέτας του σπιτιού σου από περαστικούς

Αν σκέφτεσαι κάποια στιγμή να μεταναστεύσεις στη Σκωτία, η ιστορία που θα διαβάσεις παρακάτω ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις τα μέχρι πρότινος σχέδιά σου.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας νόμος που λέει ότι αν κάποιος περαστικός χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου και θέλει επειγόντως να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα σου, είσαι υποχρεωμένος να του το επιτρέψεις!

Ναι πολύ καλά διάβασες. Οι επιλογές που έχεις, στο να αρνηθείς, ίσως να μην είναι και αυτές που φαντάζεσαι.

Για πολλούς, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει 100% έτσι όπως ακριβώς ακούγεται, με κάποιους από αυτούς να υποστηρίζουν πώς πρόκειται για μύθο, ο οποίος δημιουργήθηκε για να ενισχύσει το αίσθημα της φιλοξενίας των κατοίκων της χώρας προς τους επισκέπτες τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Νομική Επιτροπή της χώρας δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, με τους νομοθέτες να επισημαίνουν ότι όλη αυτή η ιστορία έχει αναπτυχθεί γύρω από ένα τοπικό έθιμο με σκοπό την επισήμανση της έντονης αίσθησης φιλοξενίας των Σκωτσέζων.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτός ο «νόμος» ήταν κάτι παραπάνω από παράδοση ή ένα ευγενικό έθιμο, καθώς το πέρασμα από την περιουσία κάποιου ξένου κάποτε ήταν νόμιμο στη Σκωτία, λόγω ενός νόμου που επέτρεπε την ελεύθερη διέλευση από την γη του άλλου. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το συγκεκριμένο έθιμο να γεννήθηκε από τη συγκεκριμένη ελευθερία.

Αρχικά, ο νόμος επέτρεπε στους ανθρώπους να διασχίζουν μεγάλες περιοχές γης που ανήκαν σε γειτονικές φυλές -μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την παλαιότητα της εποχής του συγκεκριμένου νόμου- κάτι που σήμερα ισχύει για τους πεζοπόρους.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ