Πως θα προστατευτείς από τους κλέφτες: 7 κοινές λύσεις για να μην μπουν διαρρήκτες στο σπίτι σου

διάφορα

Προστασία για το σπίτι: Όλοι γνωρίζουν πως οι κλειδαριές ασφαλείας και ο συναγερμός είναι δυο βασικά εργαλεία για τη διαφύλαξη της περιουσίας. Ωστόσο, δεν είναι αρκετά. Οι διαρρήκτες μπορούν να βρουν τρόπο για να τρυπώσουν στο σπίτι σας. Ενδιαφέρεστε να θωρακίσετε το σπίτι σας; Τότε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ακόλουθη λίστα.

Προστασία για το σπίτι:

Οι καλύτερες κλειδαριές

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τη διάρρηξη είναι να βάλετε συναγερμό. Επιπλέον, θα πρέπει να κλειδώνετε πόρτες και παράθυρα ακόμα κι αν πρόκειται να λείψετε μόνο για λίγα λεπτά. Ασφαλέστερες παραμένουν οι κλειδαριές που έχουν έναν μόνο κύλινδρο και τοποθετούνται στην πόρτα με ατσάλινη πλακέτα και μεγάλες βίδες, ενώ οι μεταλλικοί ράβδοι ασφαλείας πρέπει να εισχωρούν τουλάχιστον πέντε εκατοστά στο πλαίσιο της πόρτας. Ποτέ μην αφήνετε έξτρα κλειδί κάτω από χαλάκια, επάνω από κουφώματα ή μέσα σε γλάστρες. Το κάνουν όλοι, το ξέρουν όλοι και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Αν χρειάζεστε ένα έξτρα σετ κλειδιά για την περίπτωση που θα κλειδωθείτε απ’ έξω, δώστε το σε κάποιον έμπιστο συγγενή ή φίλο. Mην αφήνετε μικρά παιδιά να απαντάνε την εξώπορτα χωρίς να είστε κι εσείς μαζί τους.

Πως θα προστατευτείς από τους κλέφτες: 7 απλές λύσεις για να μην μπουν διαρρήκτες στο σπίτι σου - Εικόνα 1

Προσοχή στις συρόμενες μπαλκονόπορτες

Οι συρόμενες πόρτες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού οι διαρρήκτες συνήθως τις σηκώνουν εύκολα από τις ράγες αφού πρώτα έχουν παραβιάσει την κλειδαριά. Τοποθετήστε τις επιπλέον ειδικές κλειδαριές ασφαλείας που αφού «βιδώσουν» δεν επιτρέπουν καμία κίνηση της μπαλκονόπορτας ή του παραθύρου. Τοποθετήστε τα φώτα όσο πιο ψηλά γίνεται για να μην μπορούν εύκολα να καταστραφούν.

Ανιχνευτές κίνησης

Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας αλλά και να μειώσετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού αν τοποθετήσετε ανιχνευτές κίνησης στο εξωτερικό του σπιτιού. Κάθε φορά που κάποιος θα πλησιάζει, τα φώτα θα ανάβουν από μόνα τους. Όταν λείπετε, ζητήστε από έναν γείτονα που εμπιστεύεστε να παραλαμβάνει την αλληλογραφία σας. Εάν έχετε κήπο, αναθέστε σε κάποιον να συνεχίσει να τον περιποιείται τακτικά. Χρησιμοποιήστε απλούς χρονοδιακόπτες -είναι οικονομικοί και εύκολοι στην τοποθέτηση- για να ανοιγοκλείνουν αυτόματα τα φώτα. Αναζητήστε χρονοδιακόπτες που ενεργοποιούνται σε άτακτα χρονικά διαστήματα.

Πως θα προστατευτείς από τους κλέφτες: 7 απλές λύσεις για να μην μπουν διαρρήκτες στο σπίτι σου - Εικόνα 2

Καλός φωτισμός

Οι κλέφτες συχνά προτιμούν να δρουν στο σκοτάδι. Γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερο να έχετε εισόδους, διαδρόμους, σκάλες και εξωτερικούς χώρους πάντα καλά φωτισμένους. Μην αφήνετε κλαδιά δέντρων, θάμνους και αναρριχητικά φυτά να προσφέρουν κάλυψη στις πόρτες και στα παράθυρα, ούτε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκαρφάλωμα. Επίσης, σκεφτείτε σοβαρά την ξενοιασιά και την ασφάλεια που μπορεί να σας παρέχει ένα συμβόλαιο ασφάλισης σπιτιού, αλλά μην ξεχάσετε να μελετήσετε καλά τις λεπτομέρειες του και το αν καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Τέλος, μην ανακοινώνετε την απουσία σας σε τηλεφωνητές, internet -π.χ. facebook- και σε πολύ κόσμο.

Πως θα προστατευτείς από τους κλέφτες: 7 απλές λύσεις για να μην μπουν διαρρήκτες στο σπίτι σου - Εικόνα 3

Κάντε φασαρία

Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς όταν λείπετε εκτός πόλης είναι να αφήσετε στο σπίτι σας κάποιες συσκευές ανοιχτές, όπως είναι το ραδιόφωνο. Έτσι, θα υπάρχει μονίμως φασαρία μέσα στο σπίτι πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τους διαρρήκτες από το να μπουν σε αυτό.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ