Η ιστορία της Μαρίνας με τα κινητικά προβλήματα: Η ανάρτηση που συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συγκίνηση νιώθει όποιος διαβάσει την ιστορία που ανέβασε χθες που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, η μαμά της Μαρίνας, ενός κοpιτσιού που πάσχει από μια σπανιότατη, εκ γενετής νευρομυική πάθηση.

Η γυναίκα κάνει μια ανασκόπηση της ζωής με το κοpίτσι και περιγράφει τη μέρα που το παιδί απέκτησε το πρώτο του αναπηρικό καρότσι, μια μέρα που έκανε τους γονείς της να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται και να δουν, όπως λέει στο Facebook η κ. Δεμένεγα, την «ουσία και το πραγματικό νόημα στη ζωή».

Η ανάρτηση έγινε μετά τα εγκαίνια του νέου αναβατορίου στην Ακρόπολη, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε όσα έγραψε η μητέρα της Μαρίνας.

facebook.com/vassoanna.demenega/posts/3834627286588195

Ο πρωθυπουργός διάβασε την ανάρτηση και συγκινήθηκε. «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και πολλή δουλειά μπροστά μας για να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα. Αλλά θα το κάνουμε, βήμα βήμα, έργο έργο» έγραψε στο Twitter.

Η μητέρα της Μαρίνας ένιωσε έκπληξη και συγκίνηση με τη δημοσίευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

«Νιώθω βαθιά συγκινημένη που η ανάρτησή μου για την εμπειρία μου ως μητέρα ΑΜΕΑ, της Μαρίνας, βρήκε απήχηση στην καρδιά τόσων συνανθρώπων μας! Όμως ποτέ δεν φανταζόμουν ότι αυτή η κατάθεση ψυχής θα έφτανε στα μάτια του Πρωθυπουργού. Τα λόγια όλων σας μας τιμούν, μας δίνουν κουράγιο και δύναμη!! Όμως τα δικά μου λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη που νιώθω!! Να είστε όλοι καλά!!» έγραψε.

Συγκινεί η ιστορία της Μαρίνας με τα κινητικά προβλήματα: Η ανάρτηση που άγγιξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Εικόνα 2

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ