Εκπληκτικό μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και κρέμα σοκολάτας

διάφορα
συνταγές

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Μία σφολιάτα την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά στον αέρα και μετά χαμηλώνουμε θερμοκρασία γυρίζουμε τη σφολιάτα από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 175 βαθμούς για άλλα 15 με 20 λεπτά. Όταν κρυώσει κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Έτσι έχουμε τέσσερα φύλλα.

Κρέμα σοκολάτα :

4 κροκάδια

100 ml γάλα,

100 g ζάχαρη,

150g σοκολάτα (70%κακάο)

200 g κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Κρέμα βανίλια :

500 ml γάλα

4 κροκάδια

100 γραμμάρια ζάχαρη

35 γραμμάρια κορν φλάουρ

35 γραμμάρια αλεύρι

μία βανίλια.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ζεσταίνουμε το γάλα και τα κροκάδια ανακατεύομαι με τη ζάχαρη μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε τα κροκάδια και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει, και μετά προσθέτουμε χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Για την κρέμα βανίλιας :

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη να ζεσταθεί και τη μισή ανακατεύομαι με τα κροκάδια, αλεύρι και κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε και τα κροκάδια ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Εγώ έβαλα και λίγο χτυπημένη σαντιγί για να γίνει πιο αφράτη.

Σε κάθε φύλλο βάζουμε μία στρώση από κρέμα βανίλιας και σοκολάτας έτσι και τα τέσσερα φύλλα.

Μπορείτε και το τέταρτο φύλλο να το σπάσετε και το ρίχνετε από πάνω. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Milka Arandjelović-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Πηγή: xrysessyntages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ