Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος!

Το casa brutale είναι μια εννοιολογική κατοικία από την OPA (ανοικτή πλατφόρμα για την αρχιτεκτονική) που τοποθετείται ανάμεσα στα ψηλά βράχια στην κυριολεξία πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 2

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 4

Αντλεί την έμπνευση απευθείας από το ιταλικό αριστούργημα του Adalberto Libera, Casa Malaparte, που δεσπόζει πάνω σε έναν βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αρχιτέκτονας επιλέγει να το αγκαλιάζει η γη.

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 6

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 8

Το σπίτι είναι κατασκευασμένο με απλά υλικά όπως ξύλο, γυαλί και ακατέργαστο μπετόν και επικεντρώνεται στην ομορφιά του μεσογειακού τοπίου. Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 10

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 12 Τίποτα δεν επεκτείνεται πάνω από το έδαφος, ενώ μια σκάλα συνδέει τη γη με την κατοικία.

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 14

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 16

Η οροφή είναι μια κρυστάλλινη πισίνα που έχει φτιαχτεί από ενισχυμένο γυαλί και ο πάτος της λειτουργεί σαν ένας τεράστιος φεγγίτης που πλημμυρίζει το εσωτερικό του σπιτιού με φυσικό φως.

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 18

Εκπληκτικό σπίτι κάτω από το έδαφος με θέα το Αιγαίο Πέλαγος! - Εικόνα 20

Πενήντα σκαλιά οδηγούν τους ιδιοκτήτες στο εσωτερικό όπου κυριαρχεί η minimal διακόσμηση και οι λιτές γραμμές με τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα να κοσμούν το χώρο.

perierga

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ