Εξαιρετικά τραγανή κιμαδόπιτα πολύ ωραία φτιαγμένη με χωριάτικο φύλλο

διάφορα
συνταγές

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
1 κουτ γλ ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι – 1 κουτ γλ ζάχαρη
3 κουτ σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
80 γρ ελαιόλαδο
2-3 κουτ σούπας νυφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι μας να γίνει διάφανο . Προσθέτουμε το σκόρδο τα καρότα και μετά τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ζάχαρη . Προσθέτουμε τις ντομάτες την ζάχαρη και τα μπαχαρικά μας . Στην συνέχεια προσθέτουμε 400 γρ βραστό νερό , τον μαιντανό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά .. Προσθέτουμε τις νυφάδες βρώμης να τραβήξουν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει .

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας 28-30 εκ και στρώνουμε 2-3 φύλλα καλά βουτυρωμένα , προσθέτουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με 4 βουτυρωμένα φύλλα . Χαράζουμε την πίτα μας και την βρέχουμε ελαφρά . Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις στην δεύτερη θέση από κάτω για 60 λεπτά και ..

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “https://www.facebook.com/helenasgreekcooking/”

Πηγή: xrysessyntages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ