Έλληνας στην Γερμανία μαγειρεύει εθελοντικά για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Ελλάδα

Ο φιλόσοφος Θαλής είχε πει ότι το φιλότιμο για τον Έλληνα είναι σαν την αναπνοή-δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό! Και αυτή τη φράση επιβεβαιώνει ένας Έλληνας στην Γερμανία, ο οποίος μαγειρεύει κάθε μέρα εθελοντικά για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό.

Έλληνας στην Γερμανία μαγειρεύει εθελοντικά για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές - Εικόνα 2

O καλός Σαμαρείτης Νίκος Καλιανίδης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «POSeidon», που βρίσκεται στην πόλη Μπαϊρόιτ (Bayreuth) της βόρειας Βαυαρίας βοηθάει έμπρακτα τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς με την δωρεάν παροχή φαγητού.

Μάλιστα, γερμανικά δημοσιεύματα τον αποθέωσαν για την αλληλεγγύη που δείχνει στους συμπολίτες του.

Το εστιατόριο του έκλεισε το περασμένο Σάββατο εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης. Ωστόσο, εκείνος αποφάσισε να στηρίξει όλους τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σκληρά και με κίνδυνο της ζωής τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Franken.de: «Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Γιατί να μην το παρέχω δωρεάν;»

Η κίνησή του φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη. Ήδη έχει λάβει υποστήριξη από το γειτονικό ξενοδοχείο «Rheingold» στο Μπαϊρόιτ ενώ και μερικοί προμηθευτές του ελληνικού εστιατορίου τον στηρίζουν με φθηνότερες ή δωρεάν παραδόσεις.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν δωρεάν γεύμα από το μενού, όπως σουβλάκι, γύρο ή λαχανικά. Οι χρόνοι παραλαβής είναι από το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και το βράδυ από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Ο Νίκος Καλιανίδης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται τις οικονομικές δυσκολίες, αν και ο ίδιος παραδέχεται ότι θα χρειαστεί στη συνέχεια να πάρει κάποιο δάνειο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ