Φρόντισε, στο τέλος της μέρας, να μην μετανιώσεις για όσα θέλησες και δεν τόλμησες!

Γράφει η Γεώρα

Μια μέρα θα μετανιώσεις.
Για εκείνο το «Γεια» που δεν τόλμησες να πεις. Για εκείνη την «Καλημέρα» που τσιγκουνεύτηκες. Που κράτησες το θυμό παραπάνω απ’ όσο έπρεπε και σου στέρησες στιγμές συγχώρεσης, γαλήνης και ευτυχίας.

Θα μετανιώσεις που δεν τόλμησες να της κρατήσεις το χέρι καθώς περπατούσατε, γιατί ο κόσμος έχει γεμίσει κομπλεξικούς και δειλούς, που θα ήθελαν να το κάνουν και εκείνοι αυτό, αλλά δεν τολμούν και προσπαθούν να χλευάσουν και να μειώσουν κάθε πράξη ρομαντισμού και ευαισθησίας. Κάθε απλή πράξη αγάπης!

Θα μετανιώσεις σίγουρα για εκείνη την ημέρα που δεν έμπλεξες τα δάχτυλά σου με τα δικά της, γιατί επέλεξες την άποψη του κόσμου και δεν την είδες να ξαφνιάζεται ευχάριστα! Δεν είδες τα μάτια της να λάμπουν!
Θα μετανιώσεις για εκείνη την ημέρα που δεν της πρότεινες να χορέψετε.

Που δεν την είδες να χαμογελάει σαν μικρό παιδί! Θα μετανιώσεις που δεν την φίλησες τρυφερά στο λαιμό. Που δεν έγινε το άρωμά της δικό σου! Θα μετανιώσεις που δεν τόλμησες να της πεις «Σ’ αγαπώ!».

Θα μετανιώσεις που δεν βρήκες χρόνο για τα σημαντικά! Για εκείνη την συγγνώμη που δεν είπες. Για εκείνο το «Μου λείπεις» που δεν έστειλες ποτέ με εκείνο το μήνυμα που το έγραφε.

Θα μετανιώσεις που δεν πήγες να τον δεις. Θα μετανιώσεις που δεν της αφιέρωσες εκείνο το τραγούδι. Που δεν της είπες ποτέ κοιτώντας την στα μάτια, πως κατάφερε να σου αλλάξει την ανούσια ζωή σου.

Πως λατρεύεις που κάνει σαν μικρό παιδί ορισμένες φορές! Πως είσαι ερωτευμένος με τον τρόπο που κοιμάται δίπλα σου. Πως σε τρελαίνει εκείνη η τούφα από τα μαλλιά της που πέφτει τρυφερά στο πρόσωπό της και κάθε πρωί θέλεις να ξυπνάς πρώτος απομακρύνοντας την απαλά από το μάγουλό της.

Θα μετανιώσεις που δεν της είπες πως οι Κυριακές σου θέλεις να ξεκινάνε με τον ήχο από το γέλιο της και όλη η εβδομάδα να συνοδεύεται από το χαμόγελό της!

Θα μετανιώσεις σίγουρα που δεν τόλμησες να του πεις πόσο σημαντικός σου είναι! Που δεν ζήτησες να σε αγκαλιάσει επειδή δεν ήσουν καλά! Που δεν του είπες πως σου αρέσει να μαγειρεύετε μαζί κι ας σου κάνει την κουζίνα χάλια!

Θα μετανιώσεις σίγουρα για τα όνειρά που ανέβαλες! Για τα «ναι» που είπες, ενώ ήθελες να βροντοφωνάξεις «Όχι». Θα μετανιώσεις για το λίγο που έδωσες, φοβούμενος μην πληγωθείς. Θα μετανιώσεις για εκείνο το «Θα τα πούμε την επόμενη φορά», γιατί η ζωή θα σου δείξει πως δεν υπάρχει επόμενη φορά, με τον πιο σκληρό τρόπο.

Σίγουρα θα μετανιώσεις που δεν σε αγάπησες όσο σου άξιζε! Που δεν σε αποδέχτηκες! Που σε έκρινες τόσο σκληρά! Που δεν σε συγχώρεσες!
Θα μετανιώσεις που δεν τον φίλησες στο στόμα εκείνη την ημέρα γιατί φοβήθηκες πως θα σου γίνει συνήθεια που δεν θα μπορείς να κόψεις. Γιατί φοβήθηκες πως θα χαθεί!

Θα μετανιώσεις που δεν της είπες πως άγγιξε το μέσα σου όπως καμία άλλη. Πως φοβήθηκες να προσπαθήσεις εκείνο το μαζί της. Θα μετανιώσεις που δεν της είπες την αλήθεια και την άφησες να φύγει μακριά σου αφήνοντας την να πιστεύει ότι δεν την αγαπάς!

Θα μετανιώσεις και θα είναι αργά. Για όλα εκείνα και άλλα τόσα, σίγουρα θα μετανιώσεις μία μέρα. Φρόντισε λοιπόν να τολμήσεις προτού να είναι αργά. Προτού προσπεράσεις τα σημαντικά με ουσία! Φρόντισε να μην σου πεις ποτέ μετάνιωσα!

Πηγή: loveletters.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ