«Μας βiαζε με ναρκωτικά στο ποτό»: Άνδρες-μοντέλα καταγγέλλουν τον σχεδιαστή Αλεξάντερ Γουάνγκ

διάφορα
Μοντέλα

Ο γνωστός σχεδιαστής Αλεξάντερ Γουάνγκ βρέθηκε στην επίκεντρο καταγγελιών και αποκαλύψεων, την προηγούμενη εβδομάδα, για παρενόχληση και κακοποίηση. Το μοντέλο και γραφίστας Οουεν Μούνεϊ ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε τον σχεδιαστή, μέσω βίντεο στο tik tok, ότι κατά την διάρκεια κονσέρτου στη Νέα Υόρκη του «έβαλε χέρι».

Στη συνέχεια το διαδίκτυο γέμισε με ανάλογες καταγγελίες και από άλλα μοντέλα. Αυτή την φορά οι καταγγελίες για σ3ξουαλική παρενόχληση γίνονται από άνδρες-μοντέλα, που θέλουν τώρα και αυτοί να προσθέσουν την φωνή τους στην καμπάνια «me too» που ξεκίνησε από γυναίκες ηθοποιούς και μοντέλα θύματα σ3ξουαλικής παρενόχλησης-κακοποίησης.

 Το μοντέλο Οουεν Μούνεϊ και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Αλεξάντερ Γουάνγκ.

Ο Αλεξάντερ Γουάνγκ μόλις χθες απάντησε με ένα email που απέστειλε προς όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του οίκου του τονίζοντας «πως έχει πέσει θύμα εκβιασμών και ψευδών καταγγελιών, πως η αλήθεια θα λάμψη και πως ο οίκος τελικά θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια» που ετοιμάζεται πλέον να πάρει και δικαστικές διαστάσεις.

Ένα άλλο μοντέλο με το όνομα Νικ επικοινώνησε με την «Daily Μail» και κατηγόρησε τον Αλεξάντερ Γουάνγκ ότι τον Ιούνιο του 2019 είχε προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί σ3ξουαλικά.

 Το μοντέλο Νικ και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Αλεξάντερ Γουάνγκ.


Ως απάντηση στις κατηγορίες του Νικ, ο Αλεξάντερ Γουάνγκ επισύναψε στο email του προς τους εργαζομενούς του και μια σειρά από προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Νικ και στα οποία φαίνεται πως ο καταγγέλων ήταν που αποζητούσε την παρέα του Αλεξάντερ, πολιορκώντας τον διαρκώς και επίμονα με sms για «να βγουν έξω», να «πάνε σε κλαμπ», για δείπνο, να «την βρουν παρέα και να χαλαρώσουν με χασίs».

Αντίστοιχα όμως η «Daily Mail» παρουσίασε μηνύματα του Γουάνγκ προς τον Νικ να τον προτρέπει να συναντηθούν, αλλά δημοσίευσε και μια συνέντευξη – εξομολόγηση του Νικ για το πως τον «παγίδευσε ο Γουάνγκ, πως τον προσκάλεσε σε μεγάλο κλαμπ του Λονδίνου, έριξε χάπι έκσταση στο ποτό του και πως στη συνέχεια επιδόθηκε σε σ3ξουαλικές πράξεις τόσο μέσα στο κλαμπ όσο και στη λιμουζίνα του Γουανγκ, ενώ παρακολουθούσαν το περιστατικό διάφοροι φίλοι του Γουάνγκ».

 Μηνύματα και από άλλα μοντέλα που καταγγέλουν τον Αλεξάντερ Γουάνγκ για σ3ξουαλική παρενόχληση.

Ο ίδιος δε σημειώνει πως δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς βρισκόταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών και μια έπεφτε σε λήθαργο και μια ξυπνούσε αντρικρίζοντας τον Γουάνγκ να τον χαϊδεύει.

Την ομαδική καταγγελία των μοντέλων την έχει αναλάβει η δικηγόρος Λίζα Μπλουμ, η οποία στο παρελθόν έχει αναλάβει ανάλογες υποθέσεις στον χώρο της μόδας τόσο απέναντι στον Πολ Μαρτσιάνο, συνιδρυτή της Guess, όσο και στον Μπρους Βέμπερ, τον διάσημο φωτογράφο μόδας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ