Με αυτό το κόλπο θα καθαρίσεις εύκολα την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σου

Αυτοκίνητα
διάφορα

Είναι πολύ απλό και γρήγορο.

Το πιο δύσκολο κομμάτι στον καθαρισμό του αυτοκινήτου είναι η ταπετσαρία του αυτοκινήτου, μιας και απαιτεί πολύ προσοχή και αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να την κάνεις να δείχνει και πάλι σαν καινούρια.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι κατά τον καθαρισμό της είναι πως πιστεύουν ότι όσο περισσότερο νερό χρησιμοποιούν, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουν.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως έτσι θα καταφέρουν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά τους λεκέδες, μιας και μπορεί να βλάψει το ύφασμα και να μυρίζει μετά μούχλα.
Πριν ξεκινήσεις να αφαιρέσεις τους λεκέδες που υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου θα πρέπει να ετοιμάσεις τις δύο σπιτικές λύσεις καθαρισμού που ακολουθούν.

Τι θα χρειαστείς για το πρώτο μέρος του καθαρισμού:

¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εδώ το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ανακατέψεις καλά σε ένα μπολάκι τα δύο αυτά υλικά.

Τι θα χρειαστείς για το δεύτερο μέρος του καθαρισμού:

Ζεστό νερό

Λίγες σταγόνες από το απορρυπαντικό των πιάτων σου και

¼ του φλιτζανιού ξίδι.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τη συνέχεια της διαδικασίας καθαρισμού:

Βήμα 1ο: Πάρε μια οδοντόβουρτσα και άπλωσε με απαλές κινήσεις την σόδα με το νερό επάνω στους λεκέδες και στην συνέχεια άφησε το διάλυμα για περίπου 30 λεπτά επάνω τους.

Βήμα 2ο: Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, πάρε ένα καθαρό στεγνό πανί για να καθαρίσεις το σημείο που έβαλες την σόδα. Πίεσε το πανί καλά επάνω στην ταπετσαρία, ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την υγρασία από το νερό.

Βήμα 3ο: Τώρα θα πρέπει να πάρεις το μπουκάλι από το σπρέι και να ψεκάσεις το αυτοκίνητο, ξεκινώντας με τα μπροστινά καθίσματα και συνεχίζοντας προς τα πίσω.

Βήμα 4ο: Πάρε μια βούρτσα με σκληρή τρίχα και τρίψε απαλά τα σημεία που ψέκασες.

Βήμα 5ο: Έπειτα, άσε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά επάνω στα καθίσματα και πάρε πάλι το στεγνό πανί για να αφαιρέσεις την υπερβολική υγρασία.

Βήμα 6ο: Τέλος, άνοιξε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες για να αεριστεί το αμάξι σου και να φύγουν οι τυχόν μυρωδιές από το ξύδι.

Πηγή: ratpack.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ