Να αγαπάς χωρίς αντάλλαγμα, έστω κι αν η αγάπη σου δεν εκτιμηθεί

Γράφει η Δέσποινα Παντέλα

Το να αγαπάς χωρίς αντάλλαγμα είναι ότι πιο σπάνιο και ότι πιο αληθινό. Γιατί το να αγαπάς αληθινά δεν απαιτεί ανταλλάγματα..είναι κάτι το οποίο πηγάζει από μέσα σου..εκφράζοντας τον εσωτερικό σου κόσμο..

Γιατί στην αγάπη δεν υπάρχουν όρια ούτε όροι, αγαπάς χωρίς να φιλτράρεις τα συναισθήματα σου και τις σκέψεις σου, νιώθοντας ευτυχία μόνο και μόνο προσφέροντας στον άνθρωπο σου χαρά και συναισθηματική πληρότητα.

Έστω κι αν η αγάπη σου μπορεί να μην εκτιμηθεί, εσύ νιώθοντας πως την προσφέρεις με όλο σου το είναι, τα έχεις καλά μέσα σου, καλά με τον εαυτό σου. .

Όταν αγαπάς αληθινά δεν το κάνεις από ανάγκη αλλά γιατί πραγματικά το αισθάνεσαι από καρδιάς. Η αγάπη δεν είναι κάτι που προγραμματίζεις, αλλά κάτι αυθόρμητο ρισκάροντας όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είτε αυτή είναι αμοιβαία είτε όχι.

Αγαπάς αληθινά χωρίς φόβο, χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα, άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο;

Αγαπάς αληθινά δείχνοντας κατανόηση και σεβασμό σε όλα, χωρίς να κατακρίνεις, αντιθέτως προσφέροντας ενθάρρυνση και συμπαράσταση στον άνθρωπο σου, αποδέχοντας τον όπως πραγματικά είναι.

Αγαπάς με όλο σου το είναι κάνοντας όνειρα μαζί του, σχεδιάζοντας το μέλλον σας..επενδύοντας όσο μπορείς στην σχέση σας.. προσφέροντας του τον χρόνο που έχει ανάγκη να είναι μαζί σου, στιγμές αξέχαστες γεμάτες χαρά και ευτυχία..

Μάθε να αγαπάς χωρίς αντάλλαγμα κι όταν πια φθάσεις στο σημείο να μην έχεις κάτι άλλο να προσφέρεις, μάθε να φεύγεις χωρίς να μετανιώνεις για αυτά τα οποία πρόσφερες γιατί μπορεί να μην εκτιμήθηκαν όπως έπρεπε, αλλά ποτέ δεν θα ξεχαστούν..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ