Πατρινό καρναβάλι: Φέτος θα γίνει διαδικτυακά ή τηλεοπτικά χωρίς μαζικές εκδηλώσεις

διάφορα
Ελλάδα

Χωρίς εκδηλώσεις, αλλά με δράσεις που θα έχουν σκοπό να μοιράσουν σε όλους τη χαρά του πατρινού καρναβαλιού, θα γίνει φέτος το μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο event στην αχαϊκή πρωτεύουσα! Για δεύτερη χρονιά η Πάτρα δεν θα γιορτάσει το διάσημο καρναβάλι της, λόγω του lockdown, ωστόσο ο αποκριάτικος διάκοσμος θα τοποθετηθεί σε όλη την πόλη.

Η τελετή έναρξης και λήξης του καρναβαλιού θα γίνει διαδικτυακά ή τηλεοπτικά, ενώ προβλέπονται μουσικές δράσεις σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ιδρύματα.

«Στόχος μας φέτος είναι να μοιράσουμε τη χαρά του πατρινού Καρναβαλιού με όποιον τρόπο μπορούμε, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαζικές εκδηλώσεις» διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, δίνοντας το στίγμα του φετινού σχεδιασμού εν μέσω πανδημίας.

Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά

Η κυρία Κουρή επισήμανε: «Φέτος θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά και τους εφήβους σε δημιουργικές δραστηριότητες που ξεκινούν από την κατασκευή κινουμένων σχεδίων ως τον σχεδιασμό καρναβαλικών κοστουμιών – και όλα αυτά πάντα μέσω διαδικτύου».

Μάλιστα, στις πρωτοβουλίες της κοινωφελούς επιχείρησης εντάσσονται δράσεις έξω από νοσηλευτικά ιδρύματα -κυρίως το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων–, καθώς ακροβάτες, ηθοποιοί και μουσικοί θα προσφέρουν στιγμές χαράς στους μικρούς ασθενείς, στους συνοδούς τους και στο υγειονομικό προσωπικό. «Μέσω του προγραμματισμού που έχουμε κάνει θέλουμε να ενισχύσουμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας, που περνούν δύσκολα λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί» πρόσθεσε η κυρία Κουρή.

Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μουσικές δράσεις και σε άλλα νοσοκομεία, γηροκομεία και ιδρύματα.

Πηγή: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ