Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ετοιμάσεις το αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κ.σ. ξύδι
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη κατά προτίμηση
λίγο νερό
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβάστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1.Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγιέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.
2.Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
3.Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
4.Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!