Πως να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά ζουμερά κεμπάπ

διάφορα
συνταγές

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ετοιμάσεις το αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό

2 κρεμμύδια τριμμένα

7-8 κλωνιά μαιντανό

2 κ.σ. ξύδι

1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη κατά προτίμηση

λίγο νερό

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβάστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1.Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγιέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.

2.Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

3.Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

4.Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ