Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο

Ταλαντούχοι ρεαλιστές ζωγράφοι δεν υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό. Έχουμε και στην Ελλάδα, απλά δεν λαμβάνουν την προβολή που τους αξίζει. Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Τσεκούρας.

Ο Δημήτρης είναι ένας αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που τα έργα του είναι τόσο λεπτομερή που με την πρώτη ματιά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για σχέδιο ή φωτογραφία.

Ο λόγος στον ίδιο.. Ονομάζομαι Δημήτρης Τσεκούρας. Οι φίλοι και γνωστοί με φωνάζουν Τάκη. Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 2 Γεννήθηκα στο Βασιλικό Χαλκίδας το 1981 όπου και μεγάλωσα. Τα τελευταία 15 χρόνια ζω στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας. Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 4 Από μικρό παιδί μου άρεσε η ζωγραφική και το σχέδιο και το πως μπορείς να δημιουργήσεις μια ρεαλιστική εικόνα από την αρχή χρησιμοποιώντας μόνο τα μολύβια σου. Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 6 Μου αρέσει να ζωγραφίζω τα όμορφα – κουρασμένα – παράξενα βλέμματα των ανθρώπων. Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 7Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 8 Τα τελευταία 8 χρόνια μελέτησα γνωστούς καλλιτέχνες το πως δουλεύουν και έκανα εξάσκηση αμέτρητες ώρες και με πολλά ξενύχτια πάνω στο χαρτί. Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 9Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 10 Επιβράβευση για αυτές τις ώρες δουλειάς και τα ξενύχτια ήταν η 2η θέση που έλαβα σε έναν παγκόσμιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό στις ΗΠΑ το 2018. Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 12 Χρησιμοποιώ μολύβια γραφίτη και κάρβουνο και πηγή έμπνευσης είναι ο Emanuele Dascanio. Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 14 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 16 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 18 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 20 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 22 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 24 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 26 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 28 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 30 Δημήτρης Τσεκούρας: Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος από την Χαλκίδα που κέρδισε Παγκόσμιο βραβείο - Εικόνα 32 Η σελίδα μου στο Instagram είναι : @takistsekΕκεί ανεβάζω όλα τα έργα μου.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ