Γιώργος Βακάκης: Το φρικτό τροχαίο που έγινε σαν σήμερα και στο οποίο σκοτώθηκε ο γιος του Mr Jumbo

Ελλάδα
Σαν Σήμερα

Οι σκηνές που ακολούθησαν μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου ήταν τρομακτικές.

Το τροχαίο που είχε γίνει στις 26 Φεβρουαρίου 2017 είχε κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Νεκροί ήταν ο οδηγός της Porsche Γιώργος Βακάκης, ο συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος και οι Αποστολία και Παύλος Πατμάνογλου. Μάλιστα, ο Υπάτιος Πατμάνογλου είδε την οικογένεια του να ξεκληρίζεται από το φοβερό τροχαίο.

Η μοιραία Porsche, που έφυγε εκτός ελέγχου στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, έτρεχε με 320 χλμ. την ώρα.

Αυτό αναφέρει έκθεση πραγματογνωμοσύνης, για το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2017, στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους η σύζυγος και ο τριών ετών γιος του Υπάτιου Πατμάνογλου, καθώς και ο γιος του Mr Jumbo και ο φίλος του.

Η έκθεση ανέφερε ότι από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο του Honda, στο οποίο βρίσκονταν η νεαρή γυναίκα και ο γιος της, εξαϋλώθηκε, τα καύσιμα σκορπίστηκαν στον αέρα, το μοτέρ εκτινάχθηκε σε απόσταση 85 μέτρων και τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.

Τα τέσσερα λάστιχα της Porsche ήταν σε καλή κατάσταση και δεν παρουσίασαν στοιχεία υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει «λιώσιμο» καθώς τα πέλματά τους είχαν πάχος 6 χιλιοστά όταν το αποδεκτό από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά.

Δείτε το βίντεο σοκ με την πορεία της Porsche:

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με ό, τι είχε γίνει γνωστό όλα ξεκίνησαν όταν η Porsche επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε ένα Mercedes και το αριστερό λάστιχο ήρθε σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού.

Σε συνέντευξή του 10 μήνες μετά την αδιανόητη τραγωδία στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας ο Υπάτιος Πατμάνογλου είχε δηλώσει: «Αυτό το δυστύχημα με κατέστρεψε. Μέσα στην καταστροφή μου προσπαθώ να κάνω καλό». Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο έπεσε εκτός ελέγχου με ταχύτητα 320 χλμ την ώρα πάνω στο Ι.Χ. του Πατμάνογλου, ο οποίος είχε σταθμεύσει για λίγα λεπτά, σε έναν σταθμό της Εθνικής και ενώ ταξίδευε για την Πτολεμαΐδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ