Αυτός ο μπαμπάς φτιάχνει Μηχανικά Χέρια για παιδιά που έχουν ανάγκη και τους τα Προσφέρει δωρεάν

Όταν ο γιος του Michael Campo του ζήτησε να του φτιάξει ένα χέρι, ξύπνησαν τα πατρικά του ένστικτα και έπιασε δουλειά.

Ο γιος του Michael, Carter, γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι, κάτι που οι γονείς του γνώριζαν από τον υπέρηχο των 12 εβδομάδων. Παρ’όλο που ο Carter τα έβγαζε πέρα μια χαρά, ήθελε ένα χέρι.

 

Αυτός ο μπαμπάς φτιάχνει Μηχανικά Χέρια για παιδιά που έχουν ανάγκη και τους τα Προσφέρει δωρεάν - Εικόνα 1

 

Ο Michael δεν είχε ιδέα τι έκανε αρχικά. Ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία μάθησης, δοκιμής και λαθών. Έτσι, επικοινώνησε με το e-NABLE, μια ομάδα εθελοντών που ειδικεύονται στην δημιουργία τεχνητών χεριών.

Αυτός ο μπαμπάς φτιάχνει Μηχανικά Χέρια για παιδιά που έχουν ανάγκη και τους τα Προσφέρει δωρεάν - Εικόνα 2

Μετά από λίγο καιρό, ο Michael έφτιαξε το χέρι που ήθελε ο γιος του, αλλά στο μεταξύ ανέλαβε και μια αποστολή. Πώς μπορείς να αρνηθείς το χαμόγελο που χαρίζει ένα τέλειο τεχνητό χέρι; Το κάθε χέρι κοστίζει 10-50 δολάρια, κι έτσι ο Michael μαζί με τον Carter άρχισαν να φτιάχνουν χέρια για παιδιά που τα είχαν ανάγκη – δωρεάν.

Αυτός ο μπαμπάς φτιάχνει Μηχανικά Χέρια για παιδιά που έχουν ανάγκη και τους τα Προσφέρει δωρεάν - Εικόνα 3

Αποκαλούν το εγχείρημα τους “Claws From Carter” και τα διακοσμούν με ένα σωρό σχέδια, από υπερήρωες ως ομάδες. Ο Michael πρόσθεσε ένα fidget spinner που λάμπει στο σκοτάδι στο τελευταίο σχέδιο του Carter.

Αυτός ο μπαμπάς φτιάχνει Μηχανικά Χέρια για παιδιά που έχουν ανάγκη και τους τα Προσφέρει δωρεάν - Εικόνα 4

Οι αντιδράσεις που έλαβαν είναι υπέροχες και έχουν χαρίσει πολλά χαμόγελα στα παιδιά που έχουν βοηθήσει. Και οι εθελοντές του e-NABLE έχουν να λένε τα καλύτερα για εκείνους. «Ο Michael και ο Carter είναι ό,τι ήλπιζε η κοινότητα μας από την αρχή», έγραψε η Jen Owen, εθελόντρια.

Αυτός ο μπαμπάς φτιάχνει Μηχανικά Χέρια για παιδιά που έχουν ανάγκη και τους τα Προσφέρει δωρεάν - Εικόνα 5

Οι δυο τους συνεχίζουν την αποστολή τους. Φτιάχνουν χέρια για άλλα παιδιά, αλλά μοιράζονται και την εμπειρία τους. Βοηθάνε άλλες οικογένειες να μάθουν να φτιάχνουν μόνες τους τεχνητά χέρια με την βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

 

 

Πηγή:https://www.newsone.gr/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ