Δασκάλα ηρωίδα δώρισε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτριά της και της έωσε τη ζωή

Δασκάλα ηρωίδα: Η Kayleigh κινδύνευε να χάσει τη ζωή της από νεφρική ανεπάρκεια. Αν και είναι δύσκολο να βρεθεί συμβατός δότης, το 5χρονο κοριτσάκι βρήκε τον σωτήρα της.

Χρειάστηκε να κάνει πολλές αιμοκαθάρσεις τα τελευταία χρόνια

Η Kayleigh γεννήθηκε πρόωρα στις 26 εβδομάδες και έμεινε για πάνω από 150 μέρες σε ΜΕΘ νεογνών. Όταν βγήκε, ήρθε αντιμέτωπη με αρκετές ιατρικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μερικής τύφλωσης, ενός τρωτού ανοσοποιητικού συστήματος και της νεφρικής ανεπάρκειας. Μάλιστα, χρειάστηκαν πολλές και επίπονες αιμοκαθάρσεις για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Αυτό που πραγματικά χρειαζόταν και μπορούσε να της σώσει ακόμα και την ζωή, ήταν μια μεταμόσχευση νεφρού. Μετά από αρκετό, βρέθηκε συμβατός δότης και δεν ήταν άλλος από την δασκάλα του κοριτσιού που του έκανε μάθημα τα τελευταία 2 χρόνια.

Η κα Mach είναι δασκάλα προσχολικής αγωγής για πάνω από 20 χρόνια. Αποφάσισε να υποβληθεί σε αμέτρητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν όντως ήταν συμβατή και θα μπορούσε να σώσει την μικρή της μαθήτρια.

Δασκάλα ηρωίδα δώρισε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτριά της και της έωσε τη ζωή - Εικόνα 1

Δασκάλα ηρωίδα: Η στιγμή του χειρουργείου

Στις 3 Φεβρουαρίου, το κοριτσάκι και η δασκάλα της υποβλήθηκαν σε 6ωρο, παράλληλο χειρουργείο. Σήμερα, περίπου 1,5 μήνα μετά, το κοριτσάκι δεν χρειάζεται πλέον να κάνει τις επώδυνες αιμοκαθάρσεις. Βρίσκεται ήδη στο σπίτι της και σύμφωνα με τους γιατρούς της, είναι και δείχνει καλύτερα από ποτέ!

Όπως δήλωσε η δασκάλα της, θα το ξανάκανε με την ίδια ευχαρίστηση: «Μετά την επέμβαση είχα πληγές και ταλαιπωρήθηκα, αλλά δεν με νοιάζει. Κάθε φορά που πονούσα, σκεφτόμουν όλα όσα πέρασε η μικρή Kayleigh τα τελευταία 4 χρόνια!».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ