Εύκολη μπουγάτσα στιγμής με ζαχαρούχο γάλα, έτοιμη σε 10 λεπτά

Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Εύκολη, γρήγορη και πιο νόστιμη ακόμη και από την παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα.

Μπουγάτσα : Τα υλικά που θα χρειαστείτε 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα 1 1/2 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

 - Εικόνα 1

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ

Μπουγάτσα: Εκτέλεση συνταγής Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο». Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα. Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα. Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος. Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά. Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε την μπουγάτσα χλιαρή ή κρύα.

 - Εικόνα 2

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ

Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 lt φρέσκο γάλα, με όση ζάχαρη ή μέλι ταιριάζει στο γούστο σας.

 - Εικόνα 3

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ

Δοκιμάστε τη σήμερα και ετοιμάστε προκαταβολικά το πρωινό της εβδομάδας σας.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση…

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ