Η Ελλάδα θα τσικνίσει και οι ψησταριές θα βγουν σε αυλές και μπαλκόνια!

Ελλάδα

Στα σπίτια μας θα γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη, με ψησταριές στα μπαλκόνια και στις αυλές, όμως σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία θα είναι σε ετοιμότητα για όσους θελήσουν να κάνουν τα… δικά τους, έχοντας για ακόμα μία φορά κατά την διάρκεια της πανδημίας έναν άχαρο ρόλο.

Να ελέγχει όσους βγάλουν ψησταριές σε πλατείες, σε πάρκα και έξω από καταστήματα εστίασης. Με λίγα λόγια να μην αφήσει σε καμία περίπτωση να γίνει αυτό που ξέρουμε ότι γίνεται κάθε Τσικνοπέμπτη.

Έτσι, φέτος δεν θα επιτραπεί στα καταστήματα καφέ take away, στις ψησταριές και όσα μαγαζιά τέλος πάντων είναι ανοικτά να ψήσουν έξω από τους χώρους τους.

Για τον σκοπό αυτό, έχει καταστρώσει σχέδιο, αυξάνοντας τις περιπολίες  και ειδικότερα σε σημεία που κατά παράδοση, μάζευαν κόσμο κάθε Τσικνοπέμπτη, τσικνίζοντας το από το πρωί.

Στόχος των ελέγχων είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, κάτι που εύκολα θα γινόταν σε περίπτωση που έβγαιναν υπαίθριες ψησταριές σε πλατείες και πεζόδρομους.

“Τσουχτερά” πρόστιμα
Ωστόσο, επειδή ο κόσμος δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση αυτή και έχουν αποδείξει πλέον ότι με την κάθε ευκαιρία ψάχνουν τρόπους για να ξεφύγουν, θέλοντας να τονώσουν την ψυχολογία τους, ειδικότερα μία μέρα όπως ταυτίζεται με την αποκριά, είναι σίγουρο σχεδόν ότι θα υπάρξουν παραβάτες.

Τα πρόστιμα βέβαια θα είναι αρκετά τσουχτερά και το κάθε κοψίδι μάλλον θα το πληρώσουν ακριβά. Όμως εκτός της αστυνομίας υπάρχει για τους παραβάτες και ο φόβος των καταγγελιών από συμπολίτες, κάτι που στον καιρό της πανδημίας έχει εξελιχθεί σε ρουτίνα για την ΕΛ.ΑΣ.

Με λίγα λόγια θα ζήσουμε μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη σε κάθε περίπτωση. Όμως το σίγουρο είναι ένα κρίνοντας από την κίνηση που είχαν τα κρεοπωλεία τις τελευταίες ημέρες.

Ο κόσμος, έστω και από το σπίτι τους, έστω και από το μπαλκόνι τους, είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν το έθιμο και να βγάλουν τις ψησταριές τους.

Γώγος: “Τσικνοπέμπτη θα ήταν καλό να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ