«Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε»: Η συμβουλή Μητσοτάκη στους νέους για το ίντερνετ και τα social media

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης συμβουλή: Με αφορμή μια συζήτηση στη Βουλή για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και την αστυνομική βία, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απευθυνθεί στους νέους. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην πιστεύουν ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμβουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους νέους

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία, επέλεξε να απευθυνθεί ειδικά στους νέους.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε ειδικότερα τους νέους να μην πιστεύουν ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο και να απορρίψουν τη βία.

«Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους ότι μία ανάρτηση στο διαδίκτυο δε συνιστά την αλήθεια και ότι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις που ήδη έχει κάποιος, δημιουργούν στεγανά έντασης, σε αυτά οι νέοι βλέπουν αυτό που οποιοσδήποτε μπορεί να τους σερβίρει», υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης συμβουλή: «Ο κ. Τσίπρας επενδύει στον ψεύτικο διχασμό»

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ο διχασμός τελικά σημαίνει μαρασμός. Μη βάλετε φωτιά στο δρόμο. Βάλτε φωτιά στις σκέψεις σας και υψώστε τις γροθιές σας και τα μυαλά σας για να αμφισβητήσετε με κριτική σκέψη αυτά που δεν σας αρέσουν.»

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι επενδύει στην πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό, επαναλαμβάνοντας τη στρατηγική που ακολούθησε χρησιμοποιώντας τις πλατείες των Αγανακτισμένων για να τροφοδοτήσει την τυφλή οργή και τα πιο αρνητικά αισθήματα στην ελληνική κοινωνία. Εκτίμησε όμως ότι η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει, έχει συνειδητοποιήσει και τις δικές της ευθύνες και της ευθύνες των πολιτικών ταγών και ότι ειδικότερα η νεολαία, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνέχεια, δεν ακούει αυτό το λόγο.

«Είναι μία νεολαία προβληματισμένη, αλλά ταυτόχρονα ώριμη. Μία νεολαία θυμωμένη γιατί η πανδημία της στέρησε επί ένα χρόνο την ελευθερία της. Είναι μία νεολαία, η οποία όταν θα δώσει εξετάσεις και θα μπει στο πανεπιστήμιο, δεν θέλει να πάει σε ένα πανεπιστήμιο, που θα είναι κατειλημμένο από μπαχαλάκηδες. Θέλει να βρει ένα πανεπιστήμιο καθαρό, με καλούς καθηγητές και καλές υποδομές», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ