Περίεργες φοβίες που είναι υπαρκτές!

Όλοι έχουμε φοβίες και ανασφάλειες, κάποιες από τις οποίες όμως είναι τόσο περίεργες που μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι άνθρωποι πάσχουν από αυτές.

Δείτε μερικές από τις πιο περίεργες φοβίες που υπάρχουν…

Panophobia Πρόκειται για μια γενική φοβία και όσοι την έχουν φοβούνται τα πάντα.

Nyctohylophobia Αυτός ο φόβος έχει να κάνει με τα δάση ή τα πάρκα και το βράδυ. Και ίσως είναι μια φοβία που προέρχεται από την κοινωνία, αν αναλογιστούμε ότι ακόμη και τα παραμύθια βρίθουν τρομακτικών εικόνων μέσα σε δάση το βράδυ.

Peladophobia Ο λόγος για την φοβία απέναντι σε φαλακρούς ανθρώπους. Πραγματικά ανεξήγητη φοβία… αλλά κάποιοι όντως υποφέρουν από αυτή.

Coulrophobia Μια από τις πιο κοινές φοβίες είναι αυτή για τους κλόουν. Το πιο τρομακτικό μέρος ενός κλόουν, που εξηγεί εν μέρει τις όποιες φοβίες μας απέναντί του, είναι το ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό του, που δεν μας επιτρέπει να δούμε τι πραγματικά «κρύβεται» πίσω από αυτό.

Nomophobia Αυτή είναι μια από τις πιο σύγχρονες φοβίες κι όποιος την έχει ζει με το άγχος και το φόβο μήπως το κινητό του δεν έχει σήμα και κατ΄επέκταση δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ ή να συνδεθεί online στους λογαριασμούς του.

Ombrophobia Αυτός ο φόβος έχει να κάνει με το νερό, αλλά όχι τα βαθιά νερά ή ίσως τα βρώμικα. Είναι ο φόβος της βροχής. Ορισμένοι που υποφέρουν από αυτή τη φοβία κάθε φορά που βρέχει αγχώνονται και μπορεί να πάθουν ακόμα και κρίση πανικού.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ