Συγκλονίζει ο Μητροπολίτης Συμεών: Το μήνυμα από το νεκροταφείο -«Θα ήθελα να βρίσκονται εδώ οι αρνητές»

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών επισκέφθηκε την Μαλεσίνα που τόσο έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, το απόγευμα της Πέμπτης, ανήμερα της μεγάλης γιορτής για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821,

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών – Τέλεσε μνημόσυνο για τους ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή νικημένοι από τον κορωνοϊό.

Ο σεβασμιότατος επικοινώνησε με τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους αυτές τις ημέρες και όπως είπε χαρακτηριστικά, περισσότερο έλαβε παρηγοριά και ελπίδα παρά έδωσε. Όλες οι κρίσεις και οι δοκιμασίες, τόνισε, απαιτούν από όλους μας επαγρύπνηση, σύνεση, εγρήγορση, ευθύνη και ποτέ εφησυχασμό. Σημασία έχει, πρόσθεσε να μπορούμε να διδασκόμαστε από τα γεγονότα της ζωής και να προχωράμε μπροστά.

Η αναφορά στους αρνητές του κορωνοϊού

«Θα ήθελα σε αυτό το κοιμητήριο να βρίσκονται όλοι αυτοί που έλεγαν πως δεν υπάρχει πανδημία και να πουν αυτά τα λόγια αν τολμούν και αν έχουν καρδιά μπροστά στο πένθος αυτών που έχουν αποχαιρετήσει δικούς του ανθρώπους.», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ζωή άλλων ανθρώπων. Οι κάτοικοι της Μαλεσίνας και του δήμου Λοκρών θα βγουν πιο δυνατοί από αυτή την δοκιμασία.

Μέσα από κοιμητήριο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας νίκης και Ανάστασης, πως με την βοήθεια του Χριστού, μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο και την πανδημία. Μετά το κοιμητήριο ο σεβασμιότατος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στην συνέχεια έχοντας μαζί του το λείψανο του χεριού του ιατρού Αγίου Λουκά, προσευχήθηκε ζητώντας από τον Άγιο να ευλογήσει την Μαλεσίνα που διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ