«Τυφώνας»: Το νέο θωρακισμένο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας που αντέχει πυροβολισμούς και χειροβομβίδες

Ελλάδα

Θωρακισμένο της Αστυνομίας: Πρόκειται για το θωρακισμένο όχημα που ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία. Το συγκεκριμένο όχημα είχε κατασχεθεί το 2015. Ωστόσο, δεν εντάχθηκε άμεσα στις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου. Αντίθετα, εντάχθηκε στις προαναφερθείσες δυνάμεις μέσα στον τελευταίο χρόνο. Η βοήθειά του είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη.

Αναλυτικότερα:

Λεπτομέρειες για το όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ένα από τα μεγάλα «εργαλεία» που έχει στην διάθεσή της η χώρα, για την διαφύλαξη των συνόρων της, παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του. Πρόκειται για το όχημα «Τυφώνας» (σ.σ. το Θωρακισμένο της Αστυνομίας). Με αυτό γίνονται περιπολίες στον Έβρο σε όλο το 24ωρο και βοηθά στο να πηγαίνουν οι ελληνικές δυνάμεις σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα συμβατά οχήματα.

Το Θωρακισμένο της Αστυνομίας κατασχέθηκε το 2015 και μετά από τις απαραίτητες μετατροπές και βελτιώσεις που του έγιναν, εντάχθηκε στις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ακριτική περιοχή. Συνολικά υπάρχουν άλλα 6 ανάλογα οχήματα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον Έβρο.

«Τυφώνας»: Το νέο θωρακισμένο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας που αντέχει πυροβολισμούς και χειροβομβίδες - Εικόνα 1

Το πλήρωμά τους αποτελεί από 2 μέλη, ενώ μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 8 εξοπλισμένος αστυνομικούς, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, η θωράκισή τους είναι τέτοια που αντέχουν επιθέσεις από πυροβολισμούς, χειροβομβίδες και όλμους.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο από την τηλεόραση του «ANT1» και την εκπομπή «ANT1 news»:

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ