Χυδαίο μήνυμα Μπαχτσελί: «Οι Έλληνες είναι απόγονοι κακοποιών, που τρέφονται με το αίμα Μουσουλμάνων Τούρκων»

Ελλάδα

O κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη της επιστολής του Τούρκου προέδρου στην ΠτΔ για την 25η Μαρτίου έκανε λόγο για ανοικτούς λογαριασμούς από την Ελληνική Επανάσταση, «σφαγή στην Τριπολιτσά» και σιωπή της διεθνούς κοινότητας.

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθούσε να εμφανίσει ένα πρόσωπο συνεργασίας και συνεννόησης προς την Ελλάδα, αποστέλλοντας μάλιστα και επιστολή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κυβερνητικός του εταίρος φρόντισε να ρίξει τις μάσκες και να φανερώσει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας.

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος, με το οποίο συγκυβερνά το AKP του Ερντογάν, σε ένα άνευ προηγουμένου χυδαίο παραλήρημα επιτέθηκε ευθέως στην Ελλάδα και απείλησε τους πάντες και τα πάντα. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έβαλε σε ένα… μπλέντερ εθνικισμού και μίσους τη βεβήλωση ενός τεμένους στη Λεμεσό της Κύπρου, την Επανάσταση του 1821, την άλωση της Τριπολιτσάς και τους… ανοικτούς λογαριασμούς Τουρκίας και Ελλάδας για να βάλει «μπουρλότο» εκ νέου στις σχέσεις των δυο χωρών.

Δείτε το παραλήρημα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο Twitter

«Καταδικάζω τις επιθέσεις μίσους σε τέμενος στη Λεμεσό της Κύπρου. Εκείνοι που φώναζαν συνθήματα θανάτου στους Τούρκους και ζωγράφισαν σταυρούς με μπλε χρώμα στους τοίχους των τεμένων, επ’ ευκαιρία της 200ής επετείου της εξέγερσης στον Μοριά το 1821, είναι απαίσιοι, δειλοί και αμαρτωλοί», ανέφερε μεταξύ άλλων στο πιο… light από τα συνεχόμενα μηνύματα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Limasol kentindeki bir camiye yönelik nefret dolu saldırıları lanetliyorum. 1821 Mora ayaklanmasının 200.yıldönümü münasebetiyle Türklere ölüm sloganları atanlar, cami duvarlarına mavi boyayla haç resmi çizenler alçaktır, korkaktır, günahkârdır.

— Devlet Bahçeli (@dbdevletbahceli) March 27, 2021

Στη συνέχεια, ο Μπαχτσελί ανέφερε πως το 1821 συντελέστηκε γενοκτονία σε βάρος των Τούρκων από πλευράς των Ελλήνων. «Η εξέγερση στον Μοριά αποτελεί μία από τις αιματηρές και ολέθριες καταστροφές, που σημάδεψαν την ιστορία του τουρκικού έθνους. Και σημειώθηκε πραγματική γενοκτονία σε αυτήν την εξέγερση. Περί των 40.000 Μουσουλμάνων Τούρκων σφαγιάστηκαν. Ειρωνικά, η ανθρωπότητα ακόμα σιωπά για αυτήν τη μαζική δολοφονία», σχολίασε.

Mora ayaklanması, Türk milletinin geçmişine damga vuran kanlı ve kahredici facialardan birisidir. Ve bu ayaklanmada gerçek manada bir soykırım yaşanmıştır. 40 bine yakın Müslüman Türk katledilmiştir. Ne ibretliktir ki, beşeriyet bu toplu katliama karşı hala suskundur.

— Devlet Bahçeli (@dbdevletbahceli) March 27, 2021

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος MHP της Τουρκίας, έκανε λόγο και για ανοικτούς… λογαριασμούς, αναφέροντας τους Έλληνες σαν απόγονους κακοποιών που ακόμα παρενοχλούν τους Μουσουλμάνους. «Η συμβουλή μου στους απογόνους των κακοποιών, που τρέφονται με το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων, είναι να μην μας κάνουν να χάσουμε την υπομονή μας και να σταματήσουν αμέσως την υποκίνηση και την παρενόχληση. Επειδή η σελίδα του επαναληπτικού αγώνα για την εξέγερση στον Μοριά δεν έχει ακόμη ιδωθεί, αυτός ο λογαριασμός δεν έχει ακόμη κλείσει», ήταν τα λόγια του.

Müslüman Türk’ün kanından beslenen canilerin torunlarına tavsiyem, sabrımızı taşırmamaları, tahrik ve tacizlerinden derhal vazgeçmeleridir. Çünkü Mora ayaklanmasının rövanş sayfası henüz görülmemiş, bu hesap henüz kapanmamıştır.

— Devlet Bahçeli (@dbdevletbahceli) March 27, 2021

Κλείνοντας, ο Μπαχτσελί εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας πως θα πληρώσει με αίμα όλα όσα έχει κάνει στην Τουρκία. «Με αυτήν την ευκαιρία, εύχομαι το έλεος του Αλλάχ στους Μουσουλμάνους Τούρκους, που μαρτύρησαν στην εξέγερση στον Μοριά και που έχασαν τη ζωή τους, μπαίνοντας στο τούνελ της βίας και του τρόμου, και τους τιμώ όλους με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Το αίμα μας βρίσκεται ακόμα στο έδαφος, και, όταν έρθει η μέρα, φυσικά, θα υπάρξουν οι αντίστοιχες εστίες, για να πληρωθεί το τίμημα» ήταν το… φινάλε στο παραλήρημα του ηγέτη των εθνικιστών της Τουρκίας.

Bu vesileyle Mora ayaklanmasında şehit edilen, şiddet ve dehşet tüneline sokularak hayatlarını kaybeden Müslüman Türklere Allah’tan rahmet diliyor, hepsini saygı ve şükranla anıyorum. Kanımız hala yerdedir, günü geldiğinde bedeli muhasım odaklara elbette ödettirilecektir.

— Devlet Bahçeli (@dbdevletbahceli) March 27, 2021

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ