Ο κωδικός στο 13033 για να πάμε Επιτάφιο και Ανάσταση στην Εκκλησία

Ελλάδα

Κωδικός στο 13033: Οι πιστοί θα πάνε στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση, στέλνοντας έναν συγκεκριμένο κωδικό στο 13033. Αυτός θα είναι ο κωδικός 5. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Ο συγκεκριμένος κωδικός θα είναι υποχρεωτικός για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και της Ανάστασης. Ο αριθμός των πιστών θα είναι αρκετά περιορισμένος. Αυτό, διότι στο εσωτερικό των εκκλησιών θα υπάρχει αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα και στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών.

Ο κωδικός 5 στο 13033 αναμένεται να είναι ένας από τους τελευταίους που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Αυτό, διότι πλησιάζει στο τέλος της η χρήση του 13033 όταν ανοίξει η εστίαση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κωδικός στο 13033 για να πάμε Επιτάφιο και Ανάσταση στην Εκκλησία - Εικόνα 1

Κωδικός στο 13033: Η αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης:

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αυτό, διότι αναμένεται να αλλάξει τρεις φορές μέσα σε 72 ώρες. Φυσικά, αυτό έγινε, ύστερα από την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 10 το βράδυ, την Κυριακή του Πάσχα θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα και για όλη τη εβδομάδα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 11 το βράδυ.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα θα σηκώσουν ρολά και τα καταστήματα εστίασης όπως καφέ και εστιατόρια, τα οποία όμως θα ξεκινήσουν να δουλεύουν με αυστηρούς κανόνες.

Το self test για τους εργαζομένους θα είναι υποχρεωτικό, θα υπάρχει αυστηρό όριο καθήμενων, αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων ενώ το ωράριο λειτουργίας θα είναι πιο σφιχτό, καθώς θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ συνεπώς, θα κλείνουν το αργότερο στις 10 έτσι ώστε τόσο οι πολίτες όσο και οι εργαζόμενοι να προλαβαίνουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ