Μητέρα ευχαριστεί άγνωστο που ξάπλωσε στο έδαφος για να εμποδίσει την κρίση του αυτιστικού γιού της

Υπάρχουν καλοί άνθρωποι, όπως αυτός που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει ένα άγνωστό παιδί

Το ευχαριστώ μιας μητέρας σε έναν άγνωστο που βοήθησε τον αυτιστικό γιό της σε μια στιγμή πανικού, έγινε viral στο Facebook, λέει ο Independent.

Η 44χρονη Natalie Fernando βρισκόταν με τον πεντάχρονο γιος της, Rudy, στην παραλία του Southend-on-Sea, στην νότια Αγγλία, όταν ξαφνικά άρχισε να γίνεται ανήσυχος.

Σε ανάρτηση της, η Natalie είπε ότι αυτό το είδος απότομης αλλαγής στη διάθεση του «οδηγεί συχνά σε κρίσεις».

Αναστατωμένος, ο Rudy ξάπλωσε στο έδαφος ενώ οι περαστικοί «απλά τους παρακολουθούσαν», παρόλο που η Natalie ζητούσε συγγνώμη για τις κραυγές του γιου της.

Ένας μόνο περαστικός, ο Ian, την πλησίασε για να ρωτήσει αν όλα ήταν καλά. Πλησίασε τον Rudy ξάπλωσε δίπλα του και στη συνέχεια τον βοήθησε να γυρίσει πίσω στο αυτοκίνητό τους. Με μια ανάρτηση που μοιράστηκε μέσω της σελίδας της στο Facebook, η 44χρονη εξήγησε πώς για το ξέσπασμα του Rudy ευθύνεται ο αυτισμός.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς η παρέμβαση του Ian τους έσωσε από «μια κρίση που θα μπορούσε να διαρκέσει ως και πάνω από μια ώρα, ή εναλλακτικά να τον κάνει χάσει τον έλεγχο και να γίνει πολύ επιθετικός χτυπώντας με».

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Rudy με τον Ian, πρόσθεσε: «Αυτός ο άντρας, ο ήρωάς μου, σήμερα το πρωί είδε τον γιο μου στο έδαφος και, όπως όλοι, υπέθεσε ότι είχε ένα ξέσπασμα.

Τον ρώτησε το όνομά του και όταν του εξήγησα, δεν κατάλαβε ακριβώς τις συνέβαινε.

Αλλά είπε, ωραία, θα ξαπλώσω εδώ μαζί του.»

Η δημοσίευση έχει πάνω από 87.000 likes και περισσότερα από 6.500 σχόλια.

Η Natalie είπε στο Indy100 ότι έμεινε «άφωνη» από την ανταπόκριση του κόσμου.

«Για μένα είναι κάτι που αντιμετωπίζω καθημερινά. Οπότε είναι πολύ συγκινητικό να βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους να συμπάσχουν μαζί μου», είπε. «Είμαι πολύ χαρούμενη που ο γιος μου και αυτός ο υπέροχος άντρας είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα για κάτι με το οποίο είμαι τόσο παθιασμένη, το να ζούμε δηλαδή χωρίς αποκλεισμούς σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν θα κρίνεται»

Μητέρα ευχαριστεί άγνωστο που ξάπλωσε στο έδαφος για να εμποδίσει την κρίση του αυτιστικού γιού της - Εικόνα 1

Κάποιος σχολίασε: «Μακάρι να αντιδρούσαν όλοι με τον ίδιο τρόπο»

Και ένας άλλος πρόσθεσε: «Υπέροχο, μπράβο Ian. ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν εσένα.»

Η Natalie ολοκλήρωσε την ανάρτησή της με κάποιες συμβουλές: «Αν δείτε έναν γονέα να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δείτε αν είναι καλά. Μην κρίνετε τους γονείς και τα παιδιά, απλά να είστε ευγενικοί.

«Βαδίζουμε όλοι στο δικό μας μονοπάτι και διανύουμε το ταξίδι της ζωής όσο καλύτερα μπορούμε. Μερικές φορές μια στιγμή καλοσύνης από έναν εντελώς άγνωστο αρκεί για να αλλάξει τη μέρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ