Πάσχα στο χωριό: 6 λόγοι που επιτρέπεται να βγούμε εκτός νομού χωρίς πρόστιμο και το έντυπο μετακίνησης

Ελλάδα

Πάσχα στο χωριό: Πολλοί Έλληνες πολίτες αναρωτιούνται πως μπορούν να βγουν εκτός νομού, χωρίς πρόστιμο και έντυπο μετακίνησης.

Το «Πάσχα στην πόλη» είναι πλέον δεδομένο, καθώς οι ειδικοί δεν άναψαν τελικά το «πράσινο φώς» για τις μετακινήσεις εκτός Νομού. Ωστόσο, οι τυχεροί που θα μπορέσουν να μετακινηθούν από Νομό σε Νομό για το Πάσχα θα μπορέσουν να το κάνουν με τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του forma.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν βεβαίωση που αναγράφει τη μόνιμη κατοικία, κλείνοντας ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθούν από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Τι θα χρειαστείτε για τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας:

– τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στα TAXISnet – φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ / ΟΤΕ (ή άλλου παρόχου) ή αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας έτοιμο προς αποστολή.

Πάσχα στο χωριό: 6 λόγοι που επιτρέπεται να βγούμε εκτός νομού χωρίς πρόστιμο και το έντυπο μετακίνησης - Εικόνα 1

Πάσχα στο χωριό: Οι 6 λόγοι μετακίνησης από Νομό σε Νομό και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

1. Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν

2. Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

3. Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

Πάσχα στο χωριό: 4. Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς

5. Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1

6. Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ