Νέα Σμύρνη – Συγκλονίζει ο ειδικός φρουρός: «Κανένα μίσος για όσους προσπάθησαν να μου αφαιρέσουν τη ζωή»

Ελλάδα

Ειδικός φρουρός: Πρόκειται για τον ειδικό φρουρό, ο οποίος τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη. Ο ίδιος περιγράφει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.  Μάλιστα, τα επεισόδια έλαβαν χώρα στις 9 Μαρτίου του 2021.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, 28χρονος αφού βγήκε από το νοσοκομείο, με εμφανή ακόμα τα σημάδια της βίαιης επίθεσης, θυμάται την εφιαλτική νύχτα. Ο ειδικός φρουρός περιγράφει τις στιγμές πριν την επίθεση. Gια τα λεπτά που ήταν στα χέρια του όχλου. Τα «δύο λεπτά που ήταν σαν αιώνας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικός φρουρός: Τι είπε αρχικά

«Aν θυμάμαι καλά το περιστατικό διήρκησε δύο λεπτά. Ομολογώ όμως ότι φάνηκε σαν αιώνας. Ομολογώ ότι για κάποια δευτερόλεπτα αυτό που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι δεν θα με βρει κανένας από τη δικιά μου ομάδα είτε από άλλη υπηρεσία κι ότι η επίθεση και το μένος του κόσμου δεν θα κοπάσει ποτέ. Τα χτυπήματα τα οποία βίωσα τη στιγμή που βγήκε το κράνος ήταν ως επί το πλείστον πίσω από το κεφάλι μου. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι χειρότερο όπως για παράδειγμα που έγινε μια προσπάθεια να παρθεί το όπλο».

Νέα Σμύρνη – Συγκλονίζει ο ειδικός φρουρός: «Κανένα μίσος για όσους προσπάθησαν να μου αφαιρέσουν τη ζωή» - Εικόνα 1

«Εκείνη τη στιγμή που έγινε το περιστατικό θεώρησα καλύτερο να έρθω να προστατέψω όσο γίνεται τον εαυτό μου να προστατέψω το υπηρεσιακό του όπλο για να μην ακολουθήσει κάτι χειρότερο» περιγράφει. «Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον ότι δεν τραυματίστηκε και πληγώθηκε κανένας εκτός από μένα».

Ειδικός φρουρός: Τι ανέφερε στη συνέχεια

Αναφέρει ότι δέχτηκε τεράστια αγάπη και υποστήριξη από τον κόσμο, από την πολιτική και την υπηρεσιακή ηγεσία της αστυνομίας και αποφεύγει να αναφέρει τα ονόματα όσων των επισκέφτηκαν «για να μην ξεχάσω κάποιον, ήμουν ζαλισμένος από την επίθεση», όπως λέει ευγενικά.

«Καμία οργή και κανένα μίσος δεν υπάρχει για όσους προσπάθησαν να μου αφαιρέσουν τη ζωή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγγελος. Ήρεμος και χωρίς καμία ένταση στη φωνή του, τονίζει ότι «η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται» και δίνει ένα μήνυμα ενότητας προς την κοινωνία.

«Η βία πάντα φέρνει βία από όπου κι αν προέρχεται. Καλό είναι τέτοιες καταστάσεις να μην υπάρχουν. Δηλαδή είτε μιλάμε για αστυνομική βία είτε μιλάμε από πολιτών απέναντι σε αστυνομικούς καλό είναι να μην είμαστε επιλεκτικοί πουθενά. Καλό είναι να εξαλείφονται τέτοια περιστατικά από όπου και προέρχονται ότι και να γίνεται».

Ακολουθεί βίντεο από τη συνέντευξη του ειδικού φρουρού στο «Law&Order»:

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ