Αθλητής τριάθλου θα διασχίσει όλη την Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία

Ελλάδα

Αθλητής τριάθλου από τα Χανιά στέλνει για ακόμη μια φορά μήνυμα ευαισθητοποίησης προς την κοινωνία για την στήριξη των παιδιών με αναπηρία καθώς και των ειδικών σχολείων για αυτά τα παιδιά, ο αθλητής είναι μέλος του αθλητικού σωματείου “Άνεμος  Χανίων”, και ονομάζεται Κώστας Βαρουχάκης.

Αθλητής τριάθλου θα διασχίσει όλη την Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία - Εικόνα 1

Έχοντας την στήριξη του Δήμου Κισσάμου όπου και διαμένει και της νεολαίας Κισσάμου, θα διασχίσει τρέχοντας, από τις 20 Μαΐου και για δέκα ημέρες, την Κρήτη, με αφετηρία τις Λίθινες Σητείας όπου λειτουργεί Ειδικό Σχολείο με παιδιά για αναπηρία και τελικό του προορισμό τα Κουτουφιανά Κισσάμου όπου επίσης λειτουργεί Ειδικό Σχολείο.

Αθλητής τριάθλου θα διασχίσει όλη την Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία - Εικόνα 2

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Κισσάμου, « με πληθώρα δράσεων ευαισθητοποίησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο ενεργητικό του και έχοντας στο πλευρό του όλους τους κοινωνικούς και θεσμικούς παράγοντες της πόλης της Κισσάμου, αποφάσισε να κάνει τη συγκεκριμένη δράση για να αφυπνίσει την κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά με αναπηρία στοχεύοντας στην ένταξη των παιδιών αυτών μετά την ενηλικίωση τους στην κοινωνία μας με ίσες ευκαιρίες».

Αθλητής τριάθλου θα διασχίσει όλη την Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία - Εικόνα 3

Ο Κώστας Βαρουχάκης, είναι ο Αθλητής τριάθλου που θα διασχίσει και τις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης περνώντας και από σημεία όπου λειτουργούν Ειδικά Σχολεία για παιδιά με αναπηρία.

Για την ασφάλεια της δράσης ο αθλητής θα ξεκινάει 05:00 το πρωί και θα τερματίζει στα κατά τόπους σημεία στις 10:00 το αργότερο, ενώ όλες οι διαδρομές θα πραγματοποιηθούν σε επαρχιακή οδό για λόγους ασφαλείας.

Στις 19 Αυγούστου 2020, ο Κώστας Βαρουχάκης κολύμπησε διανύοντας απόσταση 25 χιλιομέτρων από την περιοχή του Μπάλου έως και την παραλία της Κισσάμου συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου των Κουτουφιανών.

Αθλητής τριάθλου θα διασχίσει όλη την Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία - Εικόνα 4

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ